úterý 19. února 2019

KP družstev mladších žáků

Po roce se opět uskutečnil Krajský přebor družstev mladších žáků v Bezměrově. Na startu se sešlo celkem 13 šestičlenných družstev Zlínského kraje. Kromě medailových umístění se také bojovalo o dvě postupová místa na Mistrovství ČR. Mezi favority patřilo i družstvo pořadatelů ze Sokola Postoupky. Druhé domácí družstvo hrálo v oslabené sestavě a nečekal se žádný úspěšný výsledek.

Sokol Postoupky A byl třetí nasazený tým a nastoupil v sestavě: Tomáš Daniel Kubín, Thomas James McEvoy, Matyáš Řezáč, Daniel Böserle, Julie Řezáčová a Adam Vejtasa. V prvním kole narazili na Fatru Napajedla a zvítězili 6:0. Ve druhém kole opět zvítězili nad EMKaD Holešov 5:1. Ve třetím kole pokračovala vítězná série s Kunovicemi opět 5:1. Pak už přišly přímé souboje o medaile. Ve čtvrtém kole jsme po boji podlehli Starému Městu A 1,5:4,5. V pátém kole nás čekal další důležitý souboj o druhé místo s Malenovicemi. V tomto klíčovém zápase jsme podlehli nejtěsnějším rozdílem 2,5:3,5. V předposledním šestém kole jsme měli papírově slabší Staré Město B. Ale v loni to byl právě tento celek , který nás výhrou připravil o medaile. Letos z toho bylo opět drama a nakonec nerozhodný výsledek 3:3. V posledním kole tak došlo na přímý souboj o třetí místo se Zbrojovkou Vsetín. V případě našeho vítězství by byl bronz náš. A to se také stalo po naší výhře 4:2.

Naše B-družstvo skončilo na třináctém místě v sestavě: Marek Šimčák, Čeněk Vacula, Tereza Heviánková, Amálie Zatloukalová.

Vítězem se stalo družstvo Starého Města A , před Malenovicemi. Výborných individuálních výsledků dosáhli hned tři naši hráči. Tomáš Kubín byl s 6,5 body druhý na 1. šachovnici. Tommy McEvoy byl s 6 body také druhý na 2. šachovnici. Daniel Böserle pak byl s 6 body nejlepším hráčem turnaje na 4. šachovnici.

Žádné komentáře:

Okomentovat