neděle 30. června 2019

Adam Vylíčil zvítězil Liptovském Mikuláši


Tradiční šachové akce se účastní mladí hráči Sokola Postoupky v Liptovském Mikuláši. Čtyři dny v červnu strávené v Tatranlandii jsou stále větším lákadlem. Letos se Mistrovství Vyšegradské čtyřky zúčastnilo celkem 10 hráčů. Mimo turnaj družstev jsme obsadili všechny zbylé turnaje. Hrálo se švýcarským systémem na 8 kol tempem 1 hodina + 30 sekund za tah.

V turnaji B což byl OPEN bez rozdílu věku se v dobrém světle předvedla Lucie Vaňharová, když vybojovala tři body a skončila třetí mezi dívkami. Marek Řezáč skončil s 1,5 bodem v poli poražených.

V turnaji C OPEN do 15 let jsme měli hned několik želízek v ohni. A patřil mezi ně i Pavel Opluštil, kterému však katastrofálně nevyšel úvod turnaje . Skončil se 3,5 body v druhé polovině startovního pole. Podle očekávání zahrál Matyáš Řezáč, který vybojoval 3 body a Matyáš Dvořáček se 3,5 body. Zbylá čtveřice bojovala od začátku turnaje na prvních šachovnicích. V závěru odpadl z čela Filip Vrzal a se 4 body obsadil 20. místo. Tomáš Daniel Kubín mohl hrát ještě turnaj do 11 let, ale zvolil těžší turnaj. I v něm se dlouho potuloval na předních šachovnicích, prohrou v posledním kole přišel o umístění v první desítce. Nakonec z toho bylo 4,5 bodu 12. místo. Zbylí dva naši hráči si to v posledním kole rozdali na první šachovnici o celkové vítězství. Po nervydrásajícím průběhu nakonec prohrál Dominik Večeřa. Ten si připsal celkem 5 bodů a skončil na 6. místě. Vítězem poslední partie i celého turnaje se nakonec stal Adam Vylíčil. Za celý průběh turnaje si to jistě zasloužil. Po výborném výkonu ani jednou neprohrál a soupeřům dovolil jen tři remízy.

V turnaji D do 11 let byl z Postoupek nejúspěšnější Thomas McEvoy, který vybojoval 4,5 bodu a skončil na pěkném 10. místě. O další medailový úspěch se však postarala Julie Řezáčová, který skončila mezi dívkami do 9 let na senzačním bronzovém stupínku. Sbírat zkušenosti jel teprve sedmiletý Albert Řezáč a vybojoval dva body. Celkově byla výprava Sokola Postoupky opět velmi úspěšná a všichni účastnící se již těší na příští ročník.

opl

Žádné komentáře:

Okomentovat