úterý 26. listopadu 2019

GP Zlínského kraje v Malenovicích

Prvním turnajem ve Zlíně-Malenovicích začal další ročník GP Zlínského kraje v rapid šachu mládeže. Turnaj se hrál ve třech věkových kategoriích švýcarským systémem na 7 kol, hracím tempem 15 minut + 5 sekund za tah. Turnaje se účastnila také šestice hráčů Sokola Postoupky

V kategorii do 14 let nás reprezentovala dvojice Marek Šimčák, Matyáš Řezáč. Oba hráči nepatřili mezi favority a tak nebylo překvapením jejich umístění v druhé polovině startovního pole. Matyáš uhrál 3 body a Marek 2,5 bodu.

Daleko větší naděje jsme vkládali do kategorie do 12 let, kde jsme měli dvojici hráčů Tomáš Daniel Kubín a Thomas McEvoy. Oba rozehráli turnaj velmi dobře, ale Thomasovi se nevyvedl závěr turnaje takže nakonec obsadil 11. místo s 4,5 body. To Tomáš projel turnajem jako nůž máslem a jen jedna remíza mu zajistila zisk 6,5 bodu a první místo v turnaji. Potvrdil tak roli největšího favorita na titul i postup na MČR.

V kategorii do 10 let bojoval s konkurencí Albert Řezáč, jeden z nejmladších účastníků turnaje. Odměnou mu bylo 2,5 získaných bodů. Jeho starší sestra Julie se pohybovala na druhé straně startovního pole. V posledním kole hrála na první šachovnici o celkové vítězství. Porážka ji srazila na konečné páté místo v absolutním pořadí, ale odměnou ji byla stříbrná medaile v kategorii dívek.

Žádné komentáře:

Okomentovat