neděle 10. listopadu 2019

Šachová víkendová liga – 1. turnaj

Prvním ročníkem odstartovala nová soutěž Šachová víkendová liga. Hrálo se ve dvou turnajích. FIDE turnaj se hrál na 5 kol švýcarským způsobem, tempem 2 x 60 minut + 30 s za tah. Vítězem se stal podle očekávání první nasazený Karel Dusbaba z Chlumce. Druhé místo obsadil Adam Vylíčil (ŠK Staré Město) a třetí skončil Bayarjavkhlan Delgerdalai (ŠK Staré Město, všichni 4 body). Nejlepší z domácích hráčů skončil Dominik Večeřa (Postoupky, 3 body).
V kategorii žen zvítězila Lucie Vaňharová (Sokol Postoupky).

V OPEN turnaji se hrálo švýcarským systémem na 7 kol, tempem 2 x 30 minut + 30 s za tah. Zde zvítězil Martin Hubáček (Slavia Kroměříž) s plným bodovým ziskem 7 bodů. Druhý skončil Antonín Macháček (ŠK Staré Město, 5,5) a bronz vybojoval Radek Mikeš (A 64 Grygov, 5). Na 13. místě skončil nejlepší z domácích hráčů Matyáš Řezáč (Postoupky 4). Na 18. místě se 3 body pak skončil jeden z nejmladších hráčů turnaje Adam Vejtasa (Postoupky, 3).
Mezi dívkami zvítězila Julie Řezáčová (Postoupky) před Karolínou Kováčovou (Sulimov, obě 3 body), Anetou Beranovou (Slavia Kroměříž) a Terezií Heviánkovou (Postoupky, obě 2 body).

Žádné komentáře:

Okomentovat