čtvrtek 4. listopadu 2021

ZKP: Postoupky A - Staré Město C 4:4

 V druhém kole krajského přeboru jsme nastoupili proti silnému Starému Městu. Naštěstí jsme poskládali silnou sestavu a já věřil, že můžeme urvat nějaký bod. O to větší byla má radost, když soupeři přijeli v značně oslabeném složení a my měli elovou převahu hned na šesti šachovnicích.

Jako první velmi rychle remizoval Roman (4), který v Londýně přešel do rovné koncovky. Dále dohrál Večis (5), který v zahájení obětoval figuru za 3 piky, ale po výměně dam už nic nevykouzlil a se soupeřem se rozešel smírně. Marťa Dungl (6) hrál šachy po delší době, a tak po pár výměnách přijal remízu. Martin Dvořák (2) zvolil Budapešťský gambit a potvrdil současnou formu, když svého soupeře rozbil za 14 tahů! Tyto partie skončily velmi rychle a stav zápasu byl tedy 2,5:1,5. Domča měl komplikovanou pozici s Vlasťou Babulou jr., Tom Dvouletý bojoval za ztracenou věc, když v zahájení přehodil tahy a ztratil kvalitu, pan Charčenko odmítl remiz a zkoušel vyhrát rovnou koncovku a Tom Kubín hrál tvrdě na výhru v nejasné pozici.

Tom Dvouletý (3) byl za chvíli nucen kapitulovat a Domča (1) v časovce pokazil zajímavou pozici 2,5:3,5. Tom (8) přetáhl strunu a stál téměř na prohru, naštěstí soupeř pozici vypustil a dovolil pěknou kombinaci, kterou náš hráč využil, a přidal tak klíčový bod na 3,5:3,5. Na sedmičce se překvapení nekonalo a partie i zápas skončily remízou. Co k tomu říct? Před zápasem jsem čekal víc, ale po průběhu můžeme být za bod do tabulky rádi.



Žádné komentáře:

Okomentovat