středa 12. ledna 2022

ZKP 6. kolo

 Postoupky A – Slavičín A 2:6

V neděli 9.1. jsme jeli do Slavičína k šestému kolu krajského přeboru. Naše sestava byla stejná jako minulý zápas, čili jen 3 hráči základu, to soupeř se sešel v plných. I tak jsme ale byli mírní favorité.

Jelikož se zápas hrál ve dvou místnostech, tak moc nevím, jak probíhaly partie předních stolů. Zápas začal dobře, když mi soupeř dal v devátém tahu figuru, poté se ještě dlouho bránil, ale bez problémů jsem výhodu uplatnil. Tom Kubín se po zahájení dostal pod tlak, ale vše ustál a za chvíli byla remiz. Thomas rozehrál zajímavou partii, když však mohl přejít do koncovky různobarevných střelců, kde by byly šance na remiz, tak zahrál pár nepřesných tahů a byl v prohrané koncovce s dvěma pěšci míň. Maty svého soupeře postupně přehrával, až vyhrál. Tolik partie z naší místnosti.

Domča dle svých slov stál po zahájení na výhru, pak se pozice zkomplikovala, ale podařilo se mu získat celý bod. Roman hrál Aljechinku, ale nevymáčkl z pozice víc než remiz. Tom Dvouletý měl nachystanou nějakou variantu, takže ze zahájení vyšel s lepší pozicí i časem a vyhrál. A nakonec pan Charčenko hezky vyhrál v koncovce na špatného střelce soupeře aktivizací vlastního krále.

Touto výhrou jsme získali důležité tři body a v tabulce jsme na průběžném čtvrtém místě. Příště nás doma čeká Vlčnov, který se určitě dá porazit.



Žádné komentáře:

Okomentovat