pátek 28. ledna 2022

ZKP 7. Kolo

Postoupky A – Vlčnov B 4:4

V neděli 23. 1. jsme doma přivítali hosty z Vlčnova. Ze sestavy na poslední chvíli vypadl Tom Kubín, když dostal covid. Naštěstí za něj pohotově zaskočil Rosťa, a tak jsme měli letos poprvé i vlastního rozhodčího J. Soupeři přijeli značně oslabeni a téměř na všech deskách jsme měli elovou převahu, proto jsem jako kapitán věřil, že vyhrajeme.

Ze začátku se pro nás zápas vyvíjel skvěle Tom Dvouletý si nachystal nějakou variantu v Londýnu a ze zahájení vyšel s velkou časovou výhodou, Roman stál o něco líp a taky měl lepší čas. Domča zajímavě obětoval figuru, kdy soupeřův král zůstal v centru a měl zamotané figury. Maty stál aktivněji, já, Rosťa a Martin Bačák vyrovnaně. Jediný komu se nepovedlo zahájení byl pan Charčenko, když se přepočítal a přešel do koncovky s pikem míň.

Jako první plichtil Rosťa(8), který získal pika a přešel do čtyřvěžovky, kde pro mne zcela nepochopitelně vzal remiz. Na jeho obhajobu musíme podotknout, že hrál vážnou partii poprvé za 3 roky a jeho soupeř měl o 400 větší fide. Nabídku smíru soupeř Martina (4) odmítl, aby se za chvíli shodli na dělbě bodu. Já (6) po obhlídce ostatních partií, kde jsme nikde nestáli hůř přijal v mírně horší pozici remiz. Domčův soupeř se nebránil přesně, a tak Dominik (1) vyšel s čistou kvalitou víc a soupeř se radši vzdal. Roman (3) to na výhru nezlomil, takže remiz a vedeme 3:2.

Dohrávaly se tedy tři partie a nic nenasvědčovalo tomu, že by nám výhra měla proklouznout skrz prsty. Maty hezkou taktikou získal pěšce a stál na výhru, pan Charčenko za pěšce měl aktivitu a Tom hrál vyrovnanou věžovku. Když jsem se však po chvíli přišel podívat, tak k mému zděšení měl Maty 30 sekund a pozice už nebyla vůbec jasná, pan Charčenko vyměnil svoji aktivní věž, takže bránil koncovku bez pika, která ale asi byla remíza a Tom (2) zkoušel tak dlouho vyhrát až pozici pokazil a prohrál. Maty (7) remizoval a tak naše neprohra závisela na panu Charčenkovi (5), ten naštěstí pozici v pohodě udržel a upravil konečný výsledek na 4:4.

Remíza je pro nás určitě ztrátou, zvlášť když jsme měli zápas tak dobře rozehraný. To už teď ale nezměníme, a tak nezbývá než se koncentrovat na zbytek sezony. Pro příště bych byl rád, abyste všechny nabídky remíz konzultovali. V tabulce se nacházíme na 4. místě, což sice zní skvěle, ale od sestupových pozic nás dělí jen 4 body.

Filip



Žádné komentáře:

Okomentovat