čtvrtek 12. listopadu 2009

Postoupky B - Vlčnov A (5:3)

Po neúspěchu v prvním kole jsme nastoupili tentokrát doma a bez problémů v osmi lidech. Sestava byla následující: 1. Hlaváček, 2. Večeřa, 3. Kolomazníková, 4. Ševčík, 5. Ryšavý Jan, 6. Tomečková, 7. Prokopec, 8. Ryšavý Jindřich.

První naše body získal Honza Ryšavý, který s figurou za dva pěšce nedokázal zvítězit a věčným šachem musel partii zremizovat.
Do vedeni jsme se dostali po konci mé partie, kdy jsem se nejdříve bránil Evansově gambitu a následně hrál koncovku různobarevných střelců s dvěma pěšci víc, kterou jsem dotáhl do vítězného konce. Toto vedeni jsme už neztratili až do konce zapasu.
Náš třetí bod vybojoval Zdeněk Prokopec, který se slabším souperem získal věž a snadno vyhrál. Mezitím se na první desce podařilo Pajovi celou partii zkonit a z koncovky s pikem víc udělal prohranou pozici, kterou také prohrál (3-2).
Na třetí Barča jasně soupeře přehrála a bylo jen otázkou času, kdy vyhraje. Na šesté Aneta bojovala s pikem vice, ale pozici nedokázala vyhrát.
Zdena Ševčík nakonec remizoval v trošku lepší koncovce.
Na osmé stal Jindra lépe a jeho čas byl také mnohem lepší než soupeřův. V časovce se ale čas srovnal a pozice dokonce otočila v neprospěch Jindry a vznikla pozice, kdy oba hráči měli jednu věž, oba měli G a F pěšce, ale Jindrův soupeř měl navíc A pěšce. Jenže mezitím vyhrála Barča (4-2). Aneta dala remiz (4,5 – 2,5) a Jindra taktéž remizoval, neboť už nebylo o co hrát (5-3 pro nás).

Doufám, že budeme pokračovat v těchto výsledcích a že se ukáže, že první kolo byla jen shoda náhod.

Večis

Žádné komentáře:

Okomentovat