neděle 3. října 2010

1. liga dorostu – Postoupky

O uplynulém víkendu byly zahájeny ligové soutěže dorostu. V 1. lize skupině východ má náš oddíl opět dvojité zastoupení. V sobotu obě družstva hrála dvojkolo ve Starém Městě.

V prvním zápase se utkalo naše A-družstvo s rezervou Boršic. Roli favorita sice zvládlo, ale rozdíl ve skóre mohl být i vyšší. O vítězství 4,5:1,5 se zasloužili výhrami Miroslav Rakušan, Josef Indra a Julie Šimčáková a remízami Jan Palášek, Marek Navrátil a Michael Richter. Naše B-družstvo pak čekal domácí celek Staré Město "B". I zde zvítězil favorit a prohra 1:5 se dala očekávat. Remízami se o ni zasloužili Filip Zavadil a Michal Scheichenost.
Ve druhém kole si své soupeře družstva prohodila. Postoupky "A" tentokrát na svého soupeře nestačily a prohrály docela vysoko 1,5:4,5. Zvítězil pouze Miroslav Rakušan a remizoval Michael Richter. Velmi nadějně rozehrálo "B" svůj zápas s Boršicemi "B". Ale nakonec ani vedení 3:0 jim nestačilo k výhře. Takže konečná remíza 3:3 je spíše mírným zklamáním. Vítězstvími k ní přispěli Milan Ladický, Pavel Večeřa a Michal Scheichenost.

Zatím poslední třetí kolo se odehrálo v neděli v Postoupkách. Místní sokolovna byla svědkem domácího derby, když Postoupky B hostilo Postoupky A. Obě družstva poněkud změnila své sestavy, ale přesto se očekávalo vítězství "hostů". První bod pro favorita získal na 2. šachovnici Marek Navrátil s o 5 let mladším Filipem Zavadilem. Srovnání na 1:1 přinesl zápas na 6. šachovnici, kde teprve šestiletý Tadeáš Šruc nestačil na Jana Polišenského. Na 2:1 pro A-družstvo opět zvýšila na 5. šachovnici Julie Šimčáková, když porazila Víta Krejčího. Důležitou remízou pak skončilo utkání na 4. šachovnici mezi Josefem Indrou a Michalem Scheichenostem. Rozhodnutí pak přinesl souboj na 3. desce, když Michael Richter porazil Pavla Večeřu a dostal A-družstvo do vedení 3,5:1,5. Ani závěrečná překvapivá porážka Jana Paláška s Janem Netušilem nic nezměnila na konečném vítězství favorita 3,5:2,5.

4 komentáře:

  1. To jeste Misovy promluvim do duse protoze tu remizu jsem mu vyslovne zakazal a pozice kde by neslo hrat nic jineho to nebyla
    Vecis

    OdpovědětVymazat
  2. Taky nás to pak mrzelo.Možná jsme tak mohli udělat s áčkem dobrý výsledek.Zvláště,když Honza N. překvapivě vyhrál.Michalova remíza však přišla ještě před jeho výhrou.Michal mi tvrdil,že by přišel jiným tahem o kvalitu a tak kluci opakovali 3x stejný tah a bylo hotovo.Však to ještě proberete na příštím tréninku.Hlavně mu moc nenadávej.
    Honza S.

    OdpovědětVymazat
  3. Béčko bojovalo a věřím, že jestli tak bude hrát dál, tak se zachrání. Pozice Pepy s Michalem byla víceméně vyrovnaná, ale taky si myslím, že to mohli oba dva ještě hrát. Na druhou stranu byl Honza Netušil zdechlej a Honza Palášek mu nejdřív daroval jedním tahem jasnou remízu a druhým vlezl do matu. Ale právě proto, že se jakýkoli zápas může ještě otočit, tak se nemají dávat předčasné remízy. Pokud to ovšem není schválené kapitánem. Ale když si vzpomenu na nepříliš vzdálenou minulost, kdy 1.ligu hrála generace našich v současnosti nejlepších hráčů, tak mi taky vstávaly vlasy hrůzou na hlavě. A ne jenom kvůli předčasným remízám...
    opl

    OdpovědětVymazat