středa 27. června 2012

2. ročník Středomoravského poháru

Dnes se uskutečnil v Kulturním domě v Bezměrově 2. ročník Středomoravského školského poháru. Turnaje se zúčastnilo 60 dětí ze 17 škol Jihomoravského a Zlínského kraje. Děti se utkaly v pěti samostatných turnajích, podle toho, jakou třídu základní školy navštěvují. Zvlášť se pak vyhodnocovaly dívky. Všechny výsledky jednotlivých hráčů se pak započítávaly do soutěže družstev.

Hrálo se tempem 2x15 minut švýcarským způsobem na 7 kol. Tedy kromě 1. třídy, kde bylo jen 7 hráčů a hrálo se tedy systémem každý s každým. V této kategorii dominovala bratrská dvojice Štěpán a Patrik Řezníčkovi (ZŠ Jasenná). Starší Štěpán získal o bod více a vybojoval tak zlatou medaili. Stříbro si pak odvezl ještě předškolák Patrik. Bronzovou medaili pak získal Petr Ochman (ZŠ Litenčice).
Suverénní vítězkou kategorie dívek se stala Hana Baštincová (ZŠ Bezměrov), druhá pak skončila Kateřina Vašinová (ZŠ Litenčice).

V kategorii 2. tříd jako jediný v celém turnaji získal plný počet bodů Pavel Opluštil (ZŠ Komenská Kroměříž) a zaslouženě vybojoval zlatou medaili. Se ztrátou dvou bodů skončil druhý Přemysl Bobčík (ZŠ Dolní Němčí) a bronz nakonec vybojoval Šimon Vémola (ZŠ Holzova Brno).
Nejlepší dívkou byla Eliška Vymětalová (ZŠ Bezměrov). Pěkné páté místo vybojoval Jakub Vašíček a šestý skončil Libor Baštinec (oba ZŠ Bezměrov).

V kategorii 3. tříd dokázal zvítězil Tomáš Kocí (ZŠ Milénova Brno), a to přesto, že nastoupil až od druhého kola. Stříbrnou medaili vybojoval Alexandr Skalský (ZŠ Bánov) a bronz Lukáš Macháček (ZŠ TGM Mařatice).
V nejsilněji obsazené kategorii dívek byla nejlepší Petra Večerková (ZŠ Bezměrov) před Lucií Vaňharovou a Zuzanou Hetmánkovou (obě ZŠ Litenčice).

Kategorii  4. tříd zcela ovládl Tomáš Pecháček (ZŠ Hulín). O bod a půl za ním skončili druhý Albert Zelnitius (ZŠ UNESCO Uherské Hradiště) a třetí Radim Jančík (ZŠ Zlín-Malenovice).

V nejstarší kategorii 5. tříd zvítězil Pavel Budík (ZŠ Integra Vsetín) před Davidem Opluštilem (ZŠ Komenského Kroměříž) a Štěpánem Vémolou (ZŠ Holzova Brno).
Nejlepší dívkou byla Markéta Lapčíková (ZŠ Zlín-Malenovice).

V kategorii týmů zvítězila ZŠ Litenčice (43 bodů), druhá skončila domácí ZŠ Bezměrov (36 bodů) a třetí ZŠ Zlín-Malenovice (34 bodů). Z okresu Kroměříž skončila ZŠ Komenského na 4. místě a ZŠ Hulín na 10. místě.

opl

1 komentář:

  1. Tři zlaté a jedna stříbrná v kategorii děvčat a dvě zlaté a jedna stříbrná v kategorii chlapců je velmi pěkný výsledek. Vyzdvihnout je potřeba především vítězství Tomáše Pecháčka ve 4. třídách.
    opl

    OdpovědětVymazat