neděle 18. listopadu 2012

RS – 3. kolo – Postoupky D – Slavia KM E

Dnes jsme hráli doma, naštěstí. Nemuseli jsme se trmácet až do daleké Kroměříže. Hosté dojeli ve zmlazené sestavě, takže to vypadalo na celkem vyrovnaný zápas.

Předně jmenuji svým zástupcem Pavlíka (Opluštila, malej Večis není Pavlíkem už dlouho). Upozornil mě na špatně otočenou šachovnici a zkontroloval mi partii víckrát, než já jemu. Akorát ze skromnosti odmítl napsat článek. Martinovi Medkovi se omlouvám, vím, jak si na zástupcování zakládal, ale mládí musí vpřed.

Na úvod jsem poručil děckám, aby hrály pomalu. Díky mé přirozené autoritě se toho držely. Do mého třetího tahu, protože při čtvrtém jsem zezadu slyšel jásavé „šach!". Ale co, třeba mají dobře zvládnutou teorii zahájení...

Když jsem se byl podívat na Tadeáše, tak si začal radostně a prudce nenápadě přejíždět prupiskou přes figurky, co vyhodil. Měl jich před sebou samozřejmě víc než soupeř. Tuto převahu uplatnil bez nějakých průtahů a vedli jsme (1-0).

Dívčí souboj na osmičce lépe zvládla Lenka Navrátilová. Jak vypadala konečná pozice ani nevím, ale malý Večis děl, že velmi nevyrovnaně. Bylo vyrovnáno (1-1).

Tomáš na pětce vyfasoval přecijen zkušenějšího pana Malinovského a senzaci nezpůsobil (1-2).

Nebudu recyklovat odkaz na Večisova patentního krocana. Nemůžu ho najít. Každopádně Pavlík se nesl ne nepodobně :-) K sebejistotě měl ovšem oporu ve svém postavení a materiální výhodu už jenom navyšoval. (2-2).

Večis zremízoval, ani se nezeptal. Budiž mu ke cti, že v prohrané pozici. Přesto se mi jeho zdůvodnění „Já jsem zástupce Céčka, takže já jsem tu pán a nemusím se ptát" trochu příčí. (2,5-2,5)

Vypadalo to docela nadějně – počítal jsem Julča horší remiz, pan Bouda taky tak, já jsem stál na výhru. Krásných 4,5 bodů.

Chyba lávky. Pan Bouda neuhájil, přestože měl soupeř dva dvojpěšce; jeden dvojstřelec proti jezdcům to ale vyvážil a dokonce převážil. S půlbodem a výhrou jsme se museli rozloučit (2,5-3,5).

U Julči to nebylo o moc jiné. Nabídku remízy soupeř odmítl a radši Julču rozložil (2,5-4,5).

Já jsem pěkně útočil, získal jsem kvalitu za pěšce, ale z kombinací nic (krom nedostatku času) nevzešlo. Postupně jsem tupil pozici, až jsem byl potupen ztrátou oné kvality a pěšce k tomu. Nechtělo se mi čekat na smrt, tak jsem „zaútočil", taktéž pěkně, ale neúčinně. To už Julča byla netrpělivá, tak jsem se nenechal matit a odvezl jsem ji radši domů.

Celkový výsledek 2,5-5,5 nevypadá nic moc, ale zahrát jsme si, myslím, zahráli.


TJ Sokol Postoupky D 2½​ - 5½​ Slavia Kroměříž E

1 Ryšavý Jindřich 1614 0 : 1 Štencel Karel 1790

2 Šimčáková Julie 1598 0 : 1 Jánek Jiří 1755

3 Večeřa Pavel (V) 1485 ½​:½​ Pospíšil Josef (H) 1720

4 Bouda Miloslav 1342 0 : 1 Bisaha Julius (H) 1493

5 Pecháček Tomáš 1100 0 : 1 Malinovský Karel 1616

6 Opluštil Pavel 1250 1 : 0 Talafant Daniel 1100

7 Šruc Tadeáš 1250 1 : 0 Šikl Jakub 1100

8 Večerková Petra 1100 0 : 1 Navrátilová Lenka 1100


Jindra Ryšavý

2 komentáře:

  1. Umím si představit, jak tam Pája chodil jako největší lord! :-D

    Viz tady :-D

    Soupeř byl před zápasem ohromný favorit, takže prohra 5.5-2.5 není nic hrozného.. Gratuluju Večisovi za remis s p. Pospíšilem a samozřejmě oběma vítězům!

    OdpovědětVymazat
  2. Pavel i Tadeáš mi udělali radost. Ani Petra nehrála úplně špatně ve své premiéře. Pavlík vyhrál poprvé za dospělé, ale doma se tvářil tak samozřejmě, jako by to bylo po sté. Až na jednu chybu, ale vyhrál úplně zaslouženě.
    opl

    OdpovědětVymazat