pátek 7. prosince 2012

Okresní kolo Přeboru škol

V pátek 7. prosince proběhl další ročník Okresního kola Přeboru škol. Hrálo se na SVČ Šipka ve třech kategoriích. Celkem se přihlásilo pouhých 11 družstev. Přestože měl náš oddíl poměrně slušné zastoupení, některým dalším hráčům nebylo umožněno se turnaje zúčastnit, a to z různých "důvodů". Nejvíce na tom prodělaly samotné školy, které se tak mohly následně pochlubit nějakou tou medailí, či dokonce postupem do krajského kola.

V nejmladší kategorii zvítězila ZŠ Morkovice před ZŠ Litenčice a jediným zástupcem z Kroměříže – ZŠ U Sýpek.  Stříbro tak vybojovala Lucie Vaňharová, když byla nejlepší na 3. šachovnici. Bronz pak získal Tadeáš Šruc, který byl nejlepší na 1. šachovnici. Nikdo další v této kategorii z Postoupek nestartoval.

V kategorii B zvítězila ZŠ Slovan Kroměříž, která je kompletně složena z hráčů Postoupek, a to současných či bývalých. Družstvo vyhrálo zcela suverénně ve složení: Miroslav Rakušan, Filip Zavadil, Milan Ladický a Vít Krejčí. Druhé skončily Litenčice a bronz vybojovalo Gymnázium Kroměříž.

V kategorii C středních škol zvítězilo Gymnázium Kroměříž "A", takže zlato připadlo Janu Paláškovi. Gymnázium Kroměříž "B" skončilo druhé, takže stříbro brali Jan Netušil, Josef Indra a Marco Salvadori. Třetí skončila policejní škola z Holešova a na čtvrtém, posledním místě Arcibiskupské Gymnázium Kroměříž v sestavě Michalem Scheichenostem, který byl nejlepší hráč na druhé šachovnici.
Nezbývá než doufat, že účast bude v příštím roce o hodně lepší.

opl

2 komentáře:

  1. Gratuluju vítěznému Gymnáziu Kroměříž A - v téhle sestavě (předpokládám ještě s Honzou Netušilem) toho můžete uhrát ještě hodně!
    Když si vzpomenu, že v roce 2000 jsme v sestavě Malinovský (2150), Štefek (1950), Ševčík (1750), Dungl (1550) byli 4.-5. v republice, tak je vaše sestava přímo hvězdná! ;-) (ratingy jsou zaokrouhlené z toho, jak si je pamatuju)

    OdpovědětVymazat
  2. Chyběl jim Hona Ryšavý. A loni byli tuším třetí na M ČR.

    OdpovědětVymazat