neděle 3. února 2013

ZKS : TJ Bojkovice: Sokol Postoupky B 1:7

V 8.kole jsme zajížděli k nejvzdálenějšímu soupeři do Bojkovic. Naše sestava byla oslabena o dva hráče, které nám sebralo Ačko. Nakonec jsme tedy nastoupili v této sestavě:
1. Jan Palášek, 2. Miroslav Rakušan, 3. Libor Daněk, 4. Jan Ryšavý, 5. Petr Dvořák, 6. Jan Netušil, 7. Vladimír Opluštil, 8. David Opluštil
Naši soupeři nastoupili bez prvních tří hráčů, čímž nám značně usnadnili celý zápas. Již po 15 minutách stál na výhru Mirek (2.) a Honza Ryšavý (3.) a velmi dobře stáli David (8.) a Honza Netušil (6.). Také můj soupeř udělal dost podstatnou chybu, ale hrál tak pomalu, že jeho pozice zatím nezhroutila. Po 45 minutách získal první bod Mirek (2.), když soupeř ke dvěma pěšcům ztratil i figuru 1:0. Ostatní partie se postupně vyvíjeli většinou v náš prospěch, přesto další změna skore, přišla až po 3 hodinách, když remizoval Honza Netušil (6.). A to i přesto, že stál celou partii lépe, ale v přechodu do koncovky neudržel pěšce navíc 1,5:0,5. Asi za 10 minut po něm , jsem skončil já, když se mi soupeř konečně vzdal před 3 tahovým matem 2,5:0,5. Mezitím si Libor pohrával se svým soupeřem v jasně vyhrané koncovce. A za dalších 1é minut už jsme vedli 3,5:0,5. Blížila se časová kontrola a naši hráči se ve směs dostali do časových tísní. Nejlépe s časem na tom byl kupodivu Honza Ryšavý (4.), který v zahájení získal tři pěšce, ale měl problémy kam umístit svou dámu. Honza Palášek (1.) krásně zaútočil a získal celou věž. Jeho soupeř , předseda STK Pepa Sviták, měl protihru v podobě postouplých pěšců. Ovšem Honza to zahrál mazácky, a před matem se musel Pepa vzdát 4,5:0,5. Další bod přidal David (8.), když ve své časovce s prohrané koncovky vykouzili vyhranou 5,5:0,5. Honza Ryšavý (4.) nedlouho poté, zaknihoval další bod 6,5: 0,5. Poslední dohrával Petr Dvořák. Vybudoval si velmi pěknou útočnou pozici ovšem měl málo času, aby svou převahu uplatnil. Po časovce již pozice byla spíše remízová, díky opačným střelcům a soupeři se dohodli na remíze 7:1.
opl

Žádné komentáře:

Okomentovat