neděle 25. května 2014

GP ve Vsetíně

Poslední čtvrtý turnaj GP Zlínského kraje v Rapid šachu mládeže se uskutečnil ve Vsetíně. V sousedství místního zámku bylo pro všech 97 hráčů z 18 oddílů připraveno pěkné hrací prostředí. Hrálo se tradičně ve třech věkových kategoriích, švýcarským systémem na 7 kol, tempem 2x20 minut na partii. TJ Sokol Postoupky reprezentovalo celkem 13 hráčů.

V nejmladší kategorii do 10 let si skvěle vedla Karla Pospíšilová. Tato mladá dáma se celý turnaj držela v popředí a konečné 8. místo a zisk 4,5 bodu, je pro ni určitě nejlepší výsledek v její zatím krátké kariéře. Mezi dívkami ji pak patřila druhá příčka a stříbrná medaile. Hana Baštincová také nezahrála špatně a se 4 body s přehledem vybojovala bronzovou medaili. Mezi chlapci si nejlépe vedl Dominik Večeřa, a to i přes dvě zbytečné porážky na čas. S pěti body obsadil pěknou pátou příčku. O bod méně pak získali Tadeáš Šruc (12.) a Lukáš Vaňhara (15.) V kategorii do 12 let si obdiv zaslouží Zdeňka Jordová, která získala zlatou medaili. Lucie Vaňharová skončila těsně na druhém místě a Petra Večerková obsadila tentokrát pátou příčku. Mezi chlapci startoval Pavel Opluštil, který již měl jistý postup v kategorii do 10 let. I mezi staršími dokázal vybojovat pěkné 5. místo s 5 body. Méně se dařilo Ivo Řezníčkovi, který obsadil se 3 body 17. místo. V nejstarší kategorii do 14 let jsme byli zastoupeni trojicí našich hráčů. Všichni tři dobře začali, ovšem v druhé polovině polovině turnaje na své úspěchy nenavázali. Nejlépe tak skončil Filip Zavadil (4 body) na 8. místě, těsně před Davidem Opluštilem a 13. Tomášem Pecháčkem (oba 3,5 bodu).
V hodnocení družstev skončily Postoupky na velmi dobrém druhém místě.
Zároveň bylo vyhodnoceno celkové pořadí Grand Prix, ve kterém si naši hráči dokázali vybojovat celkem 8 medailí. V kategorii do 10 let skončil na druhém místě Pavel Opluštil (52 bodů) a bronz si odvezl Dominik Večeřa (44). Výborné 6. místo obsadil Tadeáš Šruc (36) a Lukáš Vaňhara (7) skončil na 16. místě z celkového počtu 57 chlapců. Mezi dívkami si stříbrnou medaili vybojovala Hana Baštincová (24) a na bronz dosáhla Karla Pospíšilová (18). Na 11. místě pak skončila Eliška Vymětalová (3).

V kategorii do 12 let si nejlépe vedl Theo Fekar (26), který skončil na výborném 6. místě. Ivo Řezníček (14) skončil na 13. místě a Pavel Opluštil(14) skončil na 15. místě z celkového počtu 54 účastníků. V kategorii dívek si pak naše reprezentantky odvezly kompletní medailovou sbírku. Zlato vybojovala Zdeňka Jordová (28), stříbro získala Lucie Vaňharová (24) a bronz zbyl na Petru Večerkovou (24). V kategorii do 14 let nám poslední medailovou radost udělal bronzový David Opluštil (43). Filip Zavadil(28) obsadil konečné 9. místo a Tomáš Pecháček (17) skončil celkově na 17. místě z 43 hráčů.
Třetí rok po sobě se nám podařilo zvítězit v kategorii družstev, což jednoznačně dokládá, jak kvalitní základnu náš oddíl má.

opl

Žádné komentáře:

Okomentovat