pondělí 30. července 2018

Šachový festival mládeže - rapid turnaje

    Turnaj C – Rapid OPEN U15
    Turnaj D – Rapid OPEN U11
    Turnaj E – FIDE rapid OPEN

    Šachový festival mládeže v Bezměrově se konal již po šesté, za účasti hráčů z ČR, Slovenska, Belgie a Běloruska.

    V úvodu v pondělí 23. července se 37 hráčů utkalo v turnaji E FIDE Rapid OPENu. Hrálo se švýcarským systémem na 7 kol, tempem 2x15 minut + 5 sekund za tah. Turnaj se stal kořistí odchovance pořádajícího oddílu Martina Dvořáka (Slavia Kroměříž), před současnou domácí jedničkou Romanem Brázdilem (SOKOL POSTOUPKY , oba 6 bodů). Na bronz pak dosáhl Petr Kapusta (Slavia Kroměříž,5,5).
    V regionálním přeboru Kroměříž pak bylo shodné pořadí.
    V kategorii dorostenců zvítězil Kryštof Mikuláš Trávníček (ŠO Kunovice), před belgickým Leonem De Borggraefem (KV Mechelen).Na bronzovém stupínku pak skončil domácí Dominik Večeřa.

    Kategorii žen pak úplně ovládly domácí hráčky. Zlato brala Lucie Vaňharová, stříbro Julie Řezáčová a bronz Miroslava Böserlová (všechny Sokol Postoupky). V úterý pak pokračoval festival dalšími dvěma rapid turnaji. Opět se hrálo švýcarským způsobem na 7 kol, tempem 2x15 minut+ 5 sekund za provedený tah.

    V turnaji C do 15 let jsme měli bohaté zastoupení. Nakonec se však vítězem stal slovenský reprezentant Šimon Šalgovič (Doprastav Bratislava, 6,5 bodu), před Vlastimilem Babulou (ŠK Staré Město, 6) a nejlepším domácím hráčem Pavlem Opluštilem (Sokol Postoupky, 4,5). Z domácích hráčů skončil ještě Tomáš Daniel Kubín na 6. místě, Matyáš Dvořáček byl na 10 a Dominik Večeřa na 11. místě.
    Úspěch domácích barev pak podtrhla Zdeňka Jordová, která zvítězila v kategorii dívek.

    V turnaji D do 11 let zvítězil také zahraniční hráč. Tuto kategorii ovládl Bělorus Mitrafan Patapovich (Chess Academy Minsk, 7). Na druhém místě pak skončil Matěj Babula (ŠK Staré Město,6) a třetí Adam Zrůbek ( A 64 Grygov, 5). Nejlepší z domácích hráčů byl Daniel Böserle, který skončil na 8. místě.
    V kategorii dívek zvítězila Beáta Březíková (ŠK Vinary), před Julií Řezáčovou (Sokol Postoupky) a Valentýnou Sochorovou (ŠK ZŠ Horká nad Moravou).

    Oba turnaje pak byly součástí vyhodnocení soutěže družstev. Tu s nepatrným náskokem vyhrálo družstvo ŠK Staré Město. Na stříbrné příčce pak zaslouženě skončil domácí výběr Sokola Postoupky.

    opl

    Žádné komentáře:

    Okomentovat