středa 30. ledna 2019

Baštincův memoriál

O víkendu 25.–26. ledna proběhl v Bezměrově další ročník populárního šachového turnaje Memoriál Tomáše Baštince. Hrálo se ve třech výkonnostních skupinách švýcarským způsobem. Na akci přispěl dotací Zlínský kraj a město Kroměříž.
V turnaji A se hrálo tempem 60 minut + 30 s za provedený tah, na pět kol. Kdo chce tak krátký turnaj vyhrát, musí hrát bez chyb a zbytečných remíz. O překvapení tak nebývá nouze. A splnilo se to i tentokrát, kdy celkovou vítězkou se stala Nikola Gregůrková (Agentura 64 Grygov) se 4 body. Stejného počtu bodů pak dosáhl Daniel Gajdoš (ŠK Bystrc Oilers, který tak byl nejlepší v kategorii mužů. Třetí skončil Jaroslav Závodný (ŠKZ Vsetín 3,5). Bronz v kategorii mužů vybojoval Karel Dusbaba (ŠK Šachy Chlumec).
Nejlepší domácí hráč Pavel Opluštil skončil na 15. místě.
Mezi ženami stříbro vybojovala Julie Richterová (TJ Náměšť nad Oslavou) a bronz domácí Julie Šimčáková (Sokol Postoupky).
V B-turnaji se hrálo tempem 45 minut na partii + 30 s za tah, na šest kol. I zde se třem hlavním favoritům nedařilo. Turnaj tak vyhrál čtvrtý nasazený Petr Kadlčík (TJ Vlčnov, 5). Na stříbrný stupínek vystoupil Vojtěch Lukáš (ŠK Staré Město 5) a bronz vybojoval Vojtěch Hobza (ŠK Zlín-Malenovice, 4,5).
Nejlepším domácím hráčem byl Adam Vylíčil na 10. místě.
Mezi ženami byla nejlepší Ema Růžičková (A 64 Grygov, 3,5) před Natašou Richterovou (ŠK Baník Ratíškovice, 2,5) a Lucií Vaňharovou (Sokol Postoupky, 1).
Turnaj C se hrál tempem 30 minut na partii + 30 s na tah, na sedm kol. I tento turnaj skončil velkým překvapením. Na prvním místě skončila Hedvika Režná (ŠK Zlín, 6). Na druhém místě celkově a první mezi chlapci skončil Radek Mikeš (A 64 Grygov). Hned za ním skončila dvojice hráčů Sokola Postoupky v pořadí Martin Hubáček, Vladimír Béna. Do 15 místa místa pak skončili další domácí hráči 9. Matyáš Řezáč, 12. Thomas McEvoy a 13. Daniel Böserle.
Mezi ženami stříbro vybojovala Lenka Mikešová (A 64 Grygov) a bronz Beáta Březíková (ŠK Vinary). Čtvrtá pak skončila Julie Řezáčová a šestá Miroslava Böserlová (obě Sokol Postoupky).

2 komentáře: