sobota 2. února 2019

Grand Prix Malenovice – 2. turnaj

V sobotu 2. února se konal druhý turnaj GP Zlínského kraje v rapid šachu mládeže. Akce se účastnilo celkem 75 hráčů z 12 oddílů. Mezi nimi nechybělo 10 hráčů Sokola Postoupky. Hrálo se ve třech věkových kategoriích švýcarským systémem na 7 kol, tempem 15 minut + 5 sekund za tah.

V nejmladší kategorii do 10 let nás skvěle reprezentovala Julie Řezáčová, která obsadila celkové páté místo. To stačilo na zisk stříbrné medaile v kategorii dívek. Výborně se vedl také úplný nováček v takovém turnaji sedmiletý Adam Vejtasa, který vybojoval tři body a celkové výborné 10. místo mezi chlapci. Poslední náš zástupce šestiletý Albert Řezáč byl nejmladším hráčem turnaje a přijel sbírat další šachové zkušenosti.
Vítězem turnaje se stal domácí Richard Hobza (Zlín-Malenovice).

V kategorii žáků do 12 let se o první místo přetahoval Tomáš Daniel Kubín, který jen jednou prohrál. Ovšem dvě další remízy ho odsoudily na konečné třetí místo. Vybojoval tak další bronzovou medaili. Na bodovaném 14. místě pak skončil Matyáš Řezáč. Těsně za ním skončil Daniel Böserle a 22. skončil Martin Böserle.
Vítězem se stal Viktor Šimek se Zlína.

V nejstarší kategorii do 14 let jsme měli trojlístek zastoupení. Všichni tři naši hráči bojovali od začátku do konce o medailové příčky. Nejhůř dopadl Matyáš Dvořáček, který po prohře v posledním kole klesl na osmé místo. Několik nevyužitých šancí a špatné hospodaření s časem pak mělo za následek čtvrté místo Adama Vylíčila. Spokojenost naopak byla na straně Dominika Večeři, který obsadil druhé místo za nedostižným Vlastimilem Babulou.

Celkem jsme tak vydobyli dvě stříbrné a jednu bronzovou medaili.
V soutěži týmů jsme skončili na třetím místě.

V celkovém hodnocení Grand Prix jsou naši hráči na tom následovně:
V kategorii dívek do 10 let je Julie Řezáčová (12 bodů) zatím na třetím místě. Amálie Zatloukalová (3) je sedmá. V kategorii chlapců do 10 let: 14. Adam Vejtasa (6).
V kategorii chlapců do 12 let: 2. Tomáš Daniel Kubín (32) 12. Matyáš Řezáč (7).
V kategorii chlapců do 14 let: 2. Adam Vylíčil (32), 4. Dominik Večeřa (26) 11. Matyáš Dvořáček (12).
Mezi družstvy jsme na třetím místě za Malenovicemi a Starým Městem.

Žádné komentáře:

Okomentovat