středa 12. února 2020

Baštincův memoriál 2020

O víkendu 7.-8. února se uskutečnil  v kulturním domě v Bezměrově další ročník populárního víkendového turnaje Memoriál Tomáše Baštince. Celkem se na startu sešlo 74 hráčů z ČR, Slovenska, Polska, Běloruska a Rumunska. Hrálo se ve třech výkonnostních  skupinách bez rozdílu věku. Na tuto akci přispěl dotací Zlínský kraj a Město Kroměříž.

V turnaji C se  hrálo švýcarským systémem na 7 kol, tempem 2 x 30 min + 30 s za tah. Prvním nasazeným byl domácí hráč Thomas McEvoy. Ten sice dvakrát zaváhal, ale jinak s 5 body obsadil velmi pěkné čtvrté místo. Vítězem se stal Radek Mikeš (A 64 Grygov) se 6 body. Stříbrnou příčku obsadil Josef Pospíšil (TJ Lutopecny), 5,5 bodu a bronzovou Ondřej Jakšl (ŠK Sulimov), 5 bodů.
Mezi ženami byla nejlepší Beáta Březíková (ŠK Vinary, 5) před Valentýnou Sochorovou (ŠK ZŠ Horka nad Moravou, 4,5) a Julií Řezáčovou (Sokol Postoupky, 4).

V turnaji B, hraným švýcarským způsobem na 5 kol tempem 2 x 60 minut + 30 s za tah, se představilo 23 hráčů. První nasazenou byla Julie Šimčáková z pořádajícího oddílu Sokol Postoupky. Ta za celý turnaj ztratila bod za dvě remízy, a to jí stačilo na jasné vítězství mezi ženami a celkové druhé místo v turnaji. Druhá nejlepší žena byla další hráčka Postoupek  Lucie Vaňharová. Třetí pak skončila Hedvika Režná (ŠK Zlín). V kategorii mužů zvítězil Marek Valkovič (4,5 bodu), před Janem Boháčkem (oba Zlín-Malenovice ,4 body) a Pavolem Mrmúsem (Caissa Čadca).  Nejlepší z domácích hráčů pak skončil pátý Filip Vrzal (3 body).

Turnaj A se hrál stejným způsobem jak B turnaj. První nasazenou byla běloruská hráčka Ekaterina Nikanova, která potvrdila roli favoritky. Turnaj vyhrála se ziskem 4 bodů. Druhá v kategorii žen pak byla polská hráčka Lena Mróz. V kategorii mužů zvítězil Petr Kapusta (Šachy Hošťálková, 4 ) před Karlem Dusbabou (ŠK  Šachy Chlumec) a Dominikem Večeřou (Sokol Postoupky, 3,5).

Žádné komentáře:

Okomentovat