sobota 15. února 2020

KP družstev mladších žáků

V  sobotu 15. února se konal Krajský přebor družstev mladších žáků ve Starém Městě. Turnaje se účastnilo patnáct šestičlenných družstev Zlínského kraje. Hrálo se švýcarským systémem na 7 kol , tempem 15 minut + 5 s za tah. Ve hře kromě titulu krajského přeborníka byla i dvě postupová místa na Mistrovství ČR. Hráči Sokola Postoupky byly druzí nasazení a tak patřili k hlavním favoritům na medaili i na postup.

V prvním kole se naši hráči na rozjezd utkali se Zbrojovkou Vsetín a byla z toho jednoznačná výhra 6:0. Ve druhém kole nás čekalo okresní derby se Sulimovem, v kterém jsme jasně zvítězili 4,5: 1,5. Ve třetím kole nás čekal hlavní favorit – domácí celek Starého Města. Domácí potvrdili svou převahu jasnou výhrou 6:0. Těžké čtvrté kolo nás čekalo v zápase s neoblíbenými Kunovicemi. Tento psychicky náročný zápas jsme zvládli těsným vítězstvím 3,5:2,5. Poslední tři kola už byla snadnou záležitostí: Nejprve Vlčnov dostal kanára 6:0 a následně přišly dvě výhry 5:1 nad Boršicemi a Ústím. Byla z toho jednoznačná druhá pozice.

Kromě stříbrných medailí tak  tým vybojoval po dlouhých osmi letech postup na Mistrovství ČR. O tento vynikající úspěch se postarala sestava: 1. Tomáš Daniel Kubín 5,5 bodu, 2. Petr Novotný 5, 3. Thomas McEvoy 6, 4. Šimon Gál 4, 5. Julie Řezáčová 5,5 a 6. Albert Řezáč 4. Všichni si zaslouží pochvalu za týmový výkon. Přesto musíme vyzvednou hru benjamínka týmu Alberta Řezáče, který odehrál svůj životní turnaj. To samé se dá říct o Šimonu Gálovi. Nejvíce bodů pak dosáhl na třetí šachovnici Thomas McEvoy.

Jasným vítězem se stalo domácí  družstvo Starého Města. Překvapivě na třetí pozici pak skončil tým Sulimova. Třetí zástupce okresu EMKaD Holešov obsadil pěkné osmé místo.

Žádné komentáře:

Okomentovat