pondělí 9. května 2011

MČR žáků do 8 let

výsledky + foto

Po dvouleté odmlce se náš oddíl opět zúčastnil Mistrovství ČR žáků do 8 let. A to hned třemi zástupci ročníku 2004. To znamená, že všichni tři mají možnost v tomto mistrovství účinkovat i v příštím roce.
MČR pořádala Beskydská šachová škola v Hotelu Petr Bezruč v Malenovicích. Tentokráte se naší výpravě staly drobné nepříjemnosti v podobě rozpadlé postele a nebo zateklého stropu, ale jinak se pořadatelé opět snažili o co největší spokojenost účastníků.
Sokol Postoupky v jeho červených dresech reprezentovala trojice Tadeáš Šruc, Jakub Vašíček a Pavel Opluštil. Posledně jmenovaný byl dokonce v poli 73 hráčů, první nasazený. Ovšem v této věkové kategorii tohle nemá valného významu. Pavlík se usadil na první šachovnici velmi rád, a jeho přáním bylo na ni zůstat až do konce turnaje. Po vítězném prvním kole, se mu jeho plán zbortil v kole druhém, kdy nestačil na svého soupeře, i přes dobře rozehranou partii. Pavlík po celý turnaj podával hodně nevyrovnané výkony, které byly ovlivněny jeho přímo bleskovou hrou. Přesto vybojoval nakonec 5 bodů a obsadil 32. místo. Tadeáš hrál také zbytečně rychle a tak jeho partie skončily ještě dřív než Pavlovy. Náznaky zlepšení se sice projevily po určitém zklidnění, ale to bohužel nemělo dlouhého trvání. Konečné 3 body tak nakonec odpovídají jeho předvedenému výkonu. Jakubovi se bohužel nedařilo již od začátku turnaje, a i přes nezměrnou bojovnost a snahu zůstal bez bodu na chvostu pořadí. V této věkové kategorii ovšem není výsledek až tak důležitý a tak musím pochválit celou trojici za velkou snahu uspět v tak náročném turnaji jako je Mistrovství ČR. Získali další zkušenosti, které mohou zúročit na dalších turnajích.

-opl-

Žádné komentáře:

Okomentovat