sobota 21. května 2011

Grand Prix ve Zlíně

výsledky: H10, H12, H14 + foto

V sobotu 21. května vyvrcholil letošní ročník Grand Prix Zlínského kraje svým závěrečným turnajem ve Zlíně. Zúčastnilo se jej 75 hráčů ve třech věkových kategoriích. Mezi nimi nechyběla ani desítka hráčů Sokola Postoupky. Turnaj se hrál tradičně švýcarským způsobem na 7 kol, hracím tempem 2x20 minut. Ve všech kategoriích jsme měli želízka v ohni.

V kategorii H10 byl prvním nasazeným David Opluštil. Ten zároveň bojoval o jedno z postupových míst na MČR. David předváděl velmi hezký výkon, ale rozhodující partii o celkové vítězství v posledním kole prohrál. Přes bojovný výkon skončil na třetím místě a odvezl si bronzovou medaili. Další naši reprezentanti v této kategorii skončili v druhé polovině startovního pole. Tadeáš Šruc získal tři body a umístil se na 19. místě. Určitým zklamáním byl výkon Pavla Opluštila, který kvůli rychlé hře získal jen 2 body a obsadil 24. místo. Svůj první turnaj absolvoval Adrian Jiřík a rozhodně nezklamal. Získal sice jen 1,5 bodu a konečné 27. místo, ale hlavně získal velmi potřebné zkušenosti.


Největšího úspěchu dosáhl Miroslav Rakušan v kategorii do 12 let, když zcela suverénně vybojoval zlatou medaili se ziskem 7 bodů a zároveň postoupil na MČR. Velmi dobře mu sekundoval Jan Polišenský, který získal nakonec 4 body a obsadil velmi pěkné 6. místo. Velmi bych chtěl vyzdvihnout výkon Dana Urbana, který získal 3 body a 10. místo. Pro Dana zřejmě dosud nejlepší výsledek v jeho zatím krátké kariéře. Další bronzovou medaili pak přidala v kategorii D12 Lenka Navrátilová.
V nejstarší kategorii vyhrála opět Julie Šimčáková a vybojovala tak 4. medaili pro Postoupky.
Výborně si vedl v kategorii H14 Michal Scheichenost, když získal 5 bodů a konečné 4. místo.
Všechny tyto výborné výsledky se pak podepsaly pod druhou příčku Postoupek v soutěži družstev.

V celkovém pořadí Grand Prix naši hráči vybojovali další tři medaile.
V kategorii do 10 let skončil David Opluštil (50 bodů) na 3. místě a těsně přišel o postup na MČR. Na 13. místě se umístil Pavel Opluštil (12) a na 26. místě Tadeáš Šruc (1).
V kategorii dívek do 12 let skončila Lenka Navrátilová (6) na 7. místě.
V kategorii H12 vybojoval stříbrnou medaili Miroslav Rakušan (56 bodů). Na velmi dobrém 7. místě skončil Jan Polišenský (29), na 14. místě skončil Filip Zavadil (14) a na 22. místě Daniel Urban (6).
V nejstarší kategorii do 14 let byl velmi blízko postupu Michal Scheichenost (32), ale nakonec z toho bylo konečné 9. místo. 17. místo obsadil Jan Netušil (7).
Zlatou medaili pak vybojovala Julie Šimčáková (30) v kategorii dívek do 14 let. V celkovém hodnocení družstev skončily Postoupky na výborném třetím místě za Starým Městem a Hošťálkovou.

opl

Žádné komentáře:

Okomentovat