pondělí 16. května 2011

Junior Postoupky 2010/2011

Tak jsem se nakonec rozhoupal k napsani zaverecneho zhodnoceni sezony, ktera se nam nepovedla tak, jak jsme si ji predstavovali.
1.Martin Dvořák(3,5/5) Marta mel pred sezonou v planu hrat 2 nebo 3 zapasi takze za vyslednych 5 mu muzeme byt vdecni. Presto si myslim ze Marta s 3,5 body spokojen nebude.
2.Marek Machalik (5/6) Od Mary se naopak ocekavalo ze odehraje vic. 5 bodu ze 6 zapasu je vsak skveli vysledek a spolecne s Vitou Krejcim (1/1) je v teto soutezi nikdo neporazil.
3.Petr Vecera (2,5/8) Toto hodnoceni se mi pise s velkym odporem. Rozhodne moje nejspackanejsi sezona, jakou jsem kdy hral. Me ego si to vysvetluje pouze prokletim postoupeckych kapitanu, ktere na nas musel pred sezonou nekdo vrhnout. Kapitan Acka (1,5/10) Kapitan Bcka (1,5/10), Kapitan Ccka-ja (2,5/8) a verim ze kledba ovlivnila i pana Boudu, kapitana Dcka, ktery by jinak rozhodne mel vice nez (2/7)
4.Vladimir Oplustil (3/6) Ladovi se nepovedlo hlavne kolo v Bystrici, jinak by bodove hodnoceni bylo lepsi. Sbiral vsak dulezite body, ktere nam pomohli.
5.Jan Palasek (5/9) Honza hrál vesmes s hraci elove kolem sebe v rozmezi 1550-1840 elo. 5 bodu neni malo ale myslim ze i Honza by bral rozhodne vice. Dulezitou pochvalu vsak zaslouzi Honza za zapas ve Zborovicich, kdy jeho vitezstvi na 2.desce znamenalo dulezite celkove vitezstvi naseho teamu.

Z vyse uvedenych 4 desek (hracu je sice 5, jenze 4 z nich jsou Volni hraci. V praxi to znamena ze mohl nastoupit Lada + 3 z hracu Dvorak, Vecera, Machalik, Palasek.) sme ocekavali v kazdem zapase zisk alespon 3 bodu s tim, ze mladi hraci na zadnich sachovnicich pak nasbiraji ten potrebny zbytek a dotahnou nas k vitezstvi. Realna situace vsak vypadala obracene.

6.Navratil Marek (6/10) Mara mel podobnou situace jak Honza a tudis na nej sedi podobne hodnoceni. 6 bodu je OK ale mohlo byt i vice.
7.Jindrich Rysavy (6/10) Jindra si nepovedenou sezonu s B teamem aspon castecne vynahradil tady. Jako velke plus a diky pro Jindru je ochota hrat pokazde co to de, a nekdy i nahranici kdyz to neslo.
8.Michael Richter (4/8) S Misou trepe puberta a myslim si ze se to i trosku projevuje na pristupu k sachum a i na vykonech. Presto 4 body byli dulezite a verim ze pristi sezonu jich bude daleko vic
9.David Oplustil (2/5) David nemohl hrat prilist casto. Presto vsak v 5 zapasech, kdy prumerne elo souperu bylo o 240 bodu nez Davidovo, uhral skvelich 40%.
10.Rakusan Miroslav (4/7) Mira je bojovnik a da se rict ze tahl druzstvo z te zadni strany. Kazdou partii bojoval jako lev, nekdy na hranici korektnosti ale to bylo urcite v planu jak zastrasit nepritele, aby ho pozdeji rozbil. 4 vyhry 3 prohry 0 remiz svedci o tom ze Mira jde do kazde partie naplno a nespokoji se se suchou remizou.
11.Netusil Jan (2/4) S Honzou byla trochu problemova komunikace. Prvni 2 kola sice odehral a dokonce s fantastickym vysledkem (2/2), jenze pak prestal komunikovat na moje vyzvy k odehrani zapasu a hral pak az ke konci sezony opet 2 kola s opacnym vysledkem (0/2)
12.Vecera Pavel (6,5/9) Od Pavla se pred sezonou urcite nepredpokladalo, ze z 12 sachovnice bude hracem, ktery ziska nejvice bodu. Ovsem predpoklady v teto sezone neplatili da se rict u niceho. Da se rict ze vyhrava pomylsny titul Hrace roku za Junior Postoupky
13.Scheichenost MIchal (0/1) Vzhledem k ativitite teamu nedostal prilis sanci az na zapas se Zborovicemi, kde se mu nezadarilo a prohral. Z jednoho zapasu vsak nejdou delat zavery.
14.Vit Krejci (1/1) Taktez jako Misa s tim rozdilem, ze mu se ve Zborovicich ta partie povedla.

Pred sezonou sme urcite pomysleli pouze na postup do vyssi souteze, a cokoliv jineho pro nas byl neuspech. Zavahali jsme v zapase v Holesove, a pak v nejdulezitejsim zapase se Slavii. Nakonec je z toho tak druhe, nepostupove misto. Presto bych chtel podekovat vsem rodicum, kteri se podielli na chodu druzstva, hlavne ochotou vozit deti na zapas. Dale bych chtel jeste jednou vyzdvyhnout vykony hracu na zadnich sachovnicich a podekovat jim za to, co predvedli. Verim ze i pro ne mela tato sezona do budoucna velky vyznam, co se sbirani skusenosti tyce. Pro me to zrejme ze zvysujicimi pozadavky od skoli a tudis vetsi casove narocnosti byla posledni sezona jako kapitan. Proto se s teamem loucim, a v pristi sezone mozna jako hrac par zapasi pomohu k postupu.
Vecis

2 komentáře:

  1. S tou kapitánskou smůlou ses strefil. Mé ego to konzultovalo s alteregem a shodly se, takže to musí být pravda. Budiž nám útěchou, že možná platí nepřímá úměra: čím míň bodů, tím lepší kapitán :-)
    Jindra

    OdpovědětVymazat
  2. Škoda, že nám to nevyšlo. Příště se polepšíme a postoupíme.
    -opl-

    OdpovědětVymazat