pondělí 9. května 2011

Slavíkův memoriál 2011

Konečné pořadí + foto

Již desátého ročníku Slavíkova memoriálu se zúčastnilo v postoupecké sokolovně 25 hráčů z 6 oddílů. Hrálo se švýcarským systémem na 9 kol, hracím tempem 2 x 45 minut + 30 sekund za tah.
Na prvních místech turnaj nepřinesl žádná překvapení. Jednoznačný favorit Tomáš Cagašík (Spartak Přerov) zvítězil zcela bezkonkurenčně ziskem plných devíti bodů. Na druhém místě skončil Radek Holman (Sokol Holešov) se ziskem 7,5 bodu a třetí skončil domácí Jan Palášek 6 bodů. V průběhu turnaje potěšila zejména dvojice mladších žáků – Miroslav Rakušan a David Opluštil (oba 5 bodů), kteří skončili na sedmém, respektive na osmém místě celkového pořadí. V hodnocení mladších žáků pak vybojovali první dvě místa. Bronzovou medaili získal Filip Zavadil se ziskem 4,5 bodu.
V kategorii starších žáků zlato vybojoval Jan Palášek, před Markem Navrátilem a Michaelem Richtrem. Nejlepší dorostencem se stal Jindra Ryšavý, nejlepší dívkou Julie Šimčáková a nejmladším účastníkem byl vyhlášen osmiletý Jan Šustr. I v kategorii seniorů byly sváděny tuhé boje o medaile. Zaslouženým vítězem kategorie nad 60 let se stal Jan Lanč (všichni Sokol Postoupky), před Františkem Vašinou (Slavia Kroměříž) a Miloslavem Boudou (Postoupky).
Turnaj se hrál zároveň jako Přebor Sokolské župy Hanácké v praktickém šachu. Zlatou medaili si odvezl Radek Holman (Sokol Holešov), stříbro získal Jan Palášek a bronz Jaroslav Trávníček (Sokol Morkovice). Velký dík za zdárný průběh turnaje patří Jindrovi Ryšavému, který kromě hraní se staral velkou část turnaje i o vedení turnaje.
-opl-

3 komentáře:

  1. Super že si zahráli všichni mí svěřenci. Škoda jen Honzi, že onemocněl. Ideální turnaj kde můžou hrát během krátké doby o elo s hráči i staršímy, ale přesto hratelnými. Jsem rád že si všichni zařízli nějaký ten elový skalp. Večis

    OdpovědětVymazat
  2. Máš pravdu Večisu. Škoda, že nehráli i ti nejlepší s oddílu. Bylo by to ještě zajímavější. Hold škola je přednější. Doufám, že příští rok se sejdem aspoň v tomhle počtu.

    -opl-

    OdpovědětVymazat
  3. Snad se tento rok sejdeme nejen v hojnějším počtu, ale i v reprezentativnějších prostorách a že kvalita turnaje a hry bude taky lepší :).

    Martin

    OdpovědětVymazat