čtvrtek 28. března 2013

KP družstev mladších žáků

V sobotu 23. března jsme se vydali bojovat do Starého Města o postup na MČR. Jelikož jsme tento postup vybojovali již loni, naše A-družstvo mělo jasný cíl – tento postup zopakovat. Tomuto předpokladu nahrávalo i nasazení Áčka, které bylo papírově nejsilnější. Naše B-družstvo pak mělo za úkol posbírat co nejvíce zkušeností s jejich vrstevníky. Složení teamu bylo následující:
"A": 1. Opluštil David, 2. Opluštil Pavel, 3. Pecháček Tomáš, 4. Fekar Theo, 5. Šruc Tadeáš, 6. Baštincová Hana
"B": 1. Řezníček Ivo, 2. Vaňharová Lucie, 3. Baštinec Libor, 4. Večeřa Dominik, 5. Vaňhara Lukáš, 6. Jordová Zdenka

Naše Áčko zaváhalo hned ve druhém kole, kdy nestačilo na Kunovice A, se kterými uhrálo pouze remízu 3-3. Důležité utkání o postup, pak přišlo ve 4. kole, kdy jsme nastoupili proti dalšímu kandidátovi o postup – Hošťálkové. Zápas jsme prohráli vysoko 4,5-1,5 a postup byl téměř ztracen. Rozhodující prohra pak přišla v kole 6. proti domácímu SM, kdy jsme opět prohráli 4,5-1,5. Mezitím bojovalo celkem dobře naše druhé družstvo. Ze 6 kol 2x vyhrálo, 1x dostalo kontumační výhru a 3x prohrálo. Před posledním kolem tak vypadala situace následovně. Pokud by Áčko vyhrálo, je třetí, pokud prohrálo, soupeř (Osvětimany) jsou třetí, a v případě remízy a zároveň výhry Béčka by se medailové třetí místo posunulo právě Béčko. Tato, pro mě nejméně pravděpodobné situace se však opravdu stala. Áčko pak obsadilo 5. místo.

Co se individuálních výkonů týče, v Áčku si postup pokazili všichni. Pavel rychlou hrou ztratil 3x dámu ze 7 partií, což se prostě hráči s Elem stávat nesmí. Theo i Hanička hráli v první půli výborně, pak se však něco zvrtlo a poslední partie byly tragické. Přehlíželi však všichni. V posledním kole dokonce Hanička přímo rozhodovala o tom, které naše družstvo jak dopadne, neboť Béčko vyhrálo 5-1, Áčko vedlo 3-2 a Hanička dohrávala jako poslední. Bohužel spoluhráči z Béčka museli fandit soupeři, aby zápas skončil remízou. Viz výše. Nejlépe hrál v Áčku David, který hrál pomalu, v klidu, nedopouštěl se větších chyb a až na zápas proti Hošťálkové vše vyhrál.
V B-družstvu byly výkony hráčů vyrovnané a tak si myslím že se společně všichni zasloužili na tomto, pro ně skvělém, úspěchu.

Večis

1 komentář:

  1. Letos to na postup nebylo už před turnajem. Ale o druhé místo jsme měli bojovat. Po výpadku áčka, překvapivě medaili vybojovalo Béčko. Je aspoň vidět, že talentů máme v současné chvíli víc.
    opl

    OdpovědětVymazat