pondělí 17. února 2014

2. liga: Loko Brno B - Postoupky A 5.5 - 2.5

K zápasu 8. kola jsme nastoupili v Brně proti jednomu z favoritů skupiny, Loko Brno B. Zápas byl bohužel dosti jednoznačný, i proto, že jsme hráli v sedmi bez Jardy. Mimo něj jsme hráli v základu. Domácí jsou oddílem s největším počtem členů v republice, tak nepřekvapilo, že mimo nás se v místnosti hrálo ještě několik utkání. Vedle místnosti se slušně uživil i bufet. Jen škoda, že se nikdo moc neměl k větrání. 
K zápasu: Romča stál ve střední hře dobře, pak do koncovky pozici příliš zjednodušil a dal remis (což sice asi odpovídalo situaci, přesto za stavu 0-1 je třeba bojovat!) a Večis rychle prohrál (po úctyhodné šňůře 21 partií za áčko bez porážky!), ve střední hře s opačnými rošádami doplatil na své zoufale pasivní figury. Honza, já a Marťa Dvořák jsme stáli o něco lépe, Pavel špatně a Marťa Bačák na prohru. Jevilo se tak čím dál jasněji, že díru do světa neuděláme. Pavel si nechal v koncovce zavřít jezdce a prohrál, jsem se dostal do lepší koncovky, kterou však soupeřka poměrně bravurně zploštila do mrtvé remízy. 4-1 pro domácí.
Honza v průběhu partie získal pěšce, měl však špatného střelce, pozice se zablokovala a nebylo jasné "kudy". Remíza byla asi objektivní. Marťa Dvořák IM Lanče černými přehrál, měl však problémy s očima a soustředěním a bylo vidět, že u partie trpí. Partie skončila ve věžovce s pěšcem více černého a kompenzací bílého, který vynutil opakování tahů. Marťa Bačák byl přehrán a ve střední hře čelil neodrazitelnému útoku. Ten však odrazil (jistě i s pomocí soupeře) a dostal se do koncovky se dvěma figurami za věž. V té mohl sahat po vítězství spíše on, na výhru však chtěl hrát soupeř. Po našem odjezdu se hrálo ještě asi 20 tahů a partie skončila remízou. 
Jako kapitán nemohu být spokojen. Nevyhrát dva zápasy po sobě ani partii už je na pováženou. Brno je silný soupeř, přesto byl výkon týmu na můj vkus až moc odevzdaný. Příští zápas se Slavií to chce bezpodmínečně máknout. Čím dál reálněji se k nám totiž blíží pásmo sestupu. 

ŠK Lokomotiva Brno BSokol Postoupky
Lanč Alois (Z C)2355F½-½2194FDvořák Martin (Z H)
Vymazal Bronislav (Z H)2324F1-02157FSháněl Jaroslav (Z H)
Kratochvíl Milan (Z)2168F½-½2157FBačák Martin (Z)
Kratochvíl Karel (Z)2231F½-½2095FBrázdil Roman (Z)
Bednář Jakub ( V)2178F1-02142FNavrátilík Pavel (Z)
Zavacký Peter (Z)2118F½-½1841FPalášek Jan (Z)
Dvořák Adam (Z)2119F1-02068FVečeřa Petr (Z)
Richterová Nataša2053F½-½2050FDungl Martin (Z)
:

Martin Dungl

Žádné komentáře:

Okomentovat