sobota 22. února 2014

6. turnaj OŽL v Bezměrově

Dnes se uzavřel letošní ročník Okresní žákovské ligy svým posledním šestým turnajem "O Bezměrovského krále". Na startovní listině obou kategorií se sešlo 42 dětí ze 7 oddílů. Hrálo se tradičním švýcarským způsobem na 7 kol, tempem 2×15 minut na partii.

V kategorii starších žáků jednoznačně zvítězil David Opluštil (Sokol Postoupky, 6,5 bodu) před dvojicí Zlíntermu Pavel Drábek (5,5), Radim Jančík (4,5). Těsně za medailí skončil na čtvrtém místě Filip Zavadil (Sokol Postoupky, 4,5) a desátý Theo Fekar (Sokol Postoupky, 1).
V kategorii dívek zvítězila Lenka Navrátilová (4), před Barborou Ondrašíkovou (3,5, obě Slavia Kroměříž) a Lucií Vaňharovou (Sokol Postoupky, 3).

V kategorii mladších žáků se tradičně vyhlašovala podkategorie do 8 let. V ní jednoznačně zvítězil talentovaný Michal Černý, před Robinem Šilberským (oba Zlínterm) a Liborem Plachým (TJ Lutopecny).
Nejlepší dívkou do 8 let pak byla vyhlášena Marika Trnčáková (SK EMKaD Holešov).
Nejlepším mladším žákem se stal Pavel Opluštil (6,5) před Tadeášem Šrucem (oba Sokol Postoupky, 5,5) a Michalem Černým (Zlínterm, 5).
Nejlepšího osobního výsledku pak dosáhla domácí Zdeňka Jordová (4,5), která předváděla výborné výkony. Až na druhém místě skončila šampionka předchozích turnajů Hana Baštincová (obě Sokol Postoupky).
Bronzovou medaili vybojovala Patricie Růžičková (SK EMKaD Holešov, obě 4).

V soutěži družstev zvítězil pořadatelský oddíl TJ Sokol Postoupky (130), před Zlíntermem (88) a SK EMKaD Holešov (43).

Kromě Bezměrovských králů a královen bylo vyhlášeno i konečné pořadí Okresní žákovské ligy.
V kategorii starších žáků byl bezkonkurenční obhájce titulu David Opluštil, který s vítězil s plným počtem 80 bodů. Stříbro a bronz brala dvojice Zlíntermu Pavel Drábek (68) a Radim Jančík (60). Další naši hráči: 7. Filip Zavadil (44), 8. Pavel Opluštil (37),12. Tomáš Pecháček (20), 17. Theo Fekar (16), 19. Ivo Řezníček (11).
Rovněž plného bodového zisku dosáhla v kategorii starších žákyň Lenka Navrátilová (40, Slavia Kroměříž). Stříbro a bronz brala domácí děvčata Lucie Vaňharová (30) a Petra Večerková (26, obě Sokol Postoupky).
V kategorii mladších žáků podával celou sezonu nejvyrovnanější výkony Dominik Večeřa (72, Sokol Postoupky), který tak zaslouženě zvítězil. Na stříbrné příčce skončil Jakub Feiferlík (70, Zlínterm) a na bronzové Tadeáš Šruc (64, Sokol Postoupky). Další naši hráči: 13. Libor Baštinec (26), 15. Lukáš Vaňhara (25), 17. Pavel Opluštil (20), 18. David Ondráček (13).
Již před posledním turnajem měla jisté vítězství Hana Baštincová (40, Sokol Postoupky). O druhé místo byl ještě boj, který skončil nejlépe pro Patricii Růžičkovou (30). Bronz pak v této nabité kategorii zbyl na Eriku Miklendovou (25, obě SK EMKaD Holešov). Na vítězku posledního turnaje Zdeňku Jordovou (15) zbylo páté místo. Karla Pospíšilová (10), obsadila sedmou pozici. Eliška Vymětalová (4,všechny Sokol Postoupky) skončila na 11. příčce. V Poháru družstev zvítězily opět Postoupky 602, před Zlíntermem 533 a překvapením OŽL Bystřicí pod Hostýnem 160. Celkově se letošního ročníku zúčastnilo v šesti turnajích rekordních 103 hráčů z 16 oddílů.

opl

Žádné komentáře:

Okomentovat