neděle 18. dubna 2010

Grand Prix ve Vsetíně



výsledky

V sobotu 17. dubna proběhl ve Vsetíně 3. turnaj ze série Grand Prix Zlínského kraje v rapid šachu žáků. Turnaj se hrál švýcarským systémem na 7 kol, hracím tempem 2x20 minut na partii. Náš šachový oddíl TJ Sokol Postoupky reprezentovalo 10 hráčů a hráček.
V nejmladší kategorii do 10 let jsme měli největší želízko v ohni v osobě Filipa Zavadila, zatím vedoucího hráče v celkovém hodnocení GP. Filip sice zbytečně zaváhal ve druhém kole, kdy ztratil půl bodu, ale jinak své soupeře jednoznačně přehrál a zaslouženě v celém turnaji zvítězil. Další tři naši zástupci přijeli spíše sbírat zkušenosti. Daniel Urban skončil 25. (2,5 bodu) a dva vůbec nejmladší účastníci turnaje Jakub Vašíček a Tadeáš Šruc vybojovali oba 2 body a své soupeře hodně potrápili.
V kategorii do 12 let se nejvíce dařilo Miroslavu Rakušanovi, který se 4 body skončil desátý. Michal Scheichenost rozehrál turnaj velmi dobře, ale prohry v posledních dvou kolech ho odsunuly na 12. příčku.
V kategorii dívek vybojovala Julie Šimčáková bronzovou medaili a Lenka Navrátilová skončila na čtvrtém místě.
V nejstarší kategorii do 14 let nám dělala radost dvojice Pavel Večeřa a Jan Netušil, která bojovala o medailové příčky. Nakonec z toho bylo ve velmi vyrovnaném klání páté a šesté místo. V soutěži družstev zase suverénně zvítězilo Staré Město, druhá byla Hošťálková a třetí Sokol Postoupky.
V celkovém pořadí GP po třech turnajích je v kategorii do 10 let Filip Zavadil na prvním místě se ziskem 54 bodů. Filip je tak na nejlepší cestě celou soutěž vyhrát a postoupit na MČR. David Opluštil je pak s 18 body na 8. příčce. V kategorii do 12 let je Miroslav Rakušan na pátém místě (33), 9. Michal Scheichenost (18) a 13. Vít Krejčí (8). Mezi dívkami je Lenka Navrátilová čtvrtá (12) a Julie Šimčáková pátá (11). V kategorii do 14 let je Jan Netušil celkově sedmý (22) a  Pavel Večeřa 13. (14). V soutěži družstev Sokol Postoupky drží bezpečně třetí příčku.
opl-

Žádné komentáře:

Okomentovat