úterý 6. dubna 2010

Mezinárodní Turnaj šachových nadějí

výsledky

O letošních Velikonocích se konal v Národním domě ve Frýdku-Místku již 31. ročník mezinárodního turnaje šachových nadějí. Zúčastnilo se ho celkem na 300 hráčů z 9 zemí.
Náš oddíl měl zastoupení v nejmladší kategorii do 10 let. Zde startovala dvojice bratrů Opluštilových. Pětiletý Pavel jel sbírat zkušenosti. Přesto byl velmi blízko dvěma vítězstvím. Nakonec však rozhodla větší herní zkušenost starších protihráčů a Pavel tak uzavíral startovní pole. Příště prý nebude na své soupeře tak hodný.
David naopak patřil k širšímu okruhu favoritů. To potvrdil, sice velmi šťastnou, ale výhrou nad sedmým hráčem z MČR Ochmytem z Třince. V druhém kole krásně metodicky přehrál Kulešova (SK Minsk) a ocitl se na druhé šachovnici. V souboji s pozdějším vítězem turnaje Vykoukem (Most) po dlouhé bitvě prohrál. Soupeř mu tak vrátil loňskou porážku z MČR dvojic. Ve čtvrtém kole David porazil Bělorusa Ponomarova a dostal se opět mezi nejlepší hráče. Následující sobotní dvojkolo se mu ovšem nevyvedlo. Nejprve ho čekal další Bělorus Vaitsiakouski, kterého již vloni pěkně porazil. Letos byl boj vyrovnanější. David po třech hodinách ovšem udělal zbytečnou chybu v koncovce, která ho stála celý bod. V šestém kole, po experimentu v zahájení, pak prohrál i se Slovákem Mackem. Pohyboval se tak v celkovém pořadí kolem dvacátého místa. V kole sedmém pak porazil Paukerta (SK Řevnice). V osmém kole remizoval s dalším Bělorusem Jakubovskim a v posledním kole také jen remizoval s účastníkem MČR Pilchem (Třinec). Celkově tak získal pět bodů a konečné 20. místo z 60 účastníků této kategorie. Vylepšil si tak loňské umístění o jednu příčku.

-opl-

Žádné komentáře:

Okomentovat