pondělí 26. dubna 2010

1. liga dorostu - Brno, Zlín

O uplynulém víkendu proběhla závěrečná čtyři kola 1. ligy dorostu za účasti dvou týmů Sokola Postoupky. Nejprve nás v sobotním brněnském dvojkole čekala dvojice domácích týmů Loko Brno. V prvním zápase se utkala družstva Postoupky A proti Loko Brno „B“ a šlo tu především o přímý souboj o třetí místo v tabulce. Zápas pro nás začal tragicky především díky kapitánovi, který prohodil hráče na 4 a 5 šachovnici. A tak již na začátku jsme prohrávali 0:2. Přesto se zbylí hráči postarali o naše vítězství 4:2, když všechny ostatní partie vyhráli Jan Ryšavý, Martin Stachoň, Jan Palášek i David Opluštil. Postoupky B v souběžně hraném utkání naopak bojovaly o záchranu s Loko Brno C. Zápas vypadal dlouho na naše těsné vítězství, ale nakonec z toho byla až krutá porážka 1:5, když remizovali Jan Netušil a Marek Navrátil. V odpoledním kole si družstva soupeře prohodila a tentokrát byly Postoupky úspěšnější. Postoupky B nečekaně porazily LOKO Brno B 4,5:1,5 , když zvítězili Marek Navrátil, Miroslav Rakušan, Michal Scheichenost a Pavel Večeřa a remizoval Michael Richter. Stejným rozdílem zvítězilo i Áčko nad domácím Céčkem, když zvítězili Jan Ryšavý, Martin Stachoň, Jan Palášek, David Opluštil a remizoval Josef Indra.
poslední dvě kola se pak odehrávala v neděli ve Zlíně. Kromě domácího celku, který byl beznadějně poslední v tabulce nás čekal silný celek Starého Města „B, který stále bojoval o postup do extraligy. O veškeré naděje mohlo Staré Město přijít už kolo před koncem, když s velkým štěstím porazili Postoupky „A“ 3,5:2,5. Zvítězila Julie Šimčáková a remizovali Martin Stachoň, Milan Ladický a David Opluštil. Posledně jmenovaný dohrával po čtyřech hodinách jasně vyhranou koncovku s třemi pěšci víc. Partii však pouze s remizoval a tak rozhodl o naši porážce. V nesmírně důležitém zápase v domácím Zlínem dokázaly 3,5:2,5 zvítězit Postoupky „B“, i když zde bylo štěstí na naší straně. Vyhrát dokázali Marek Navrátil, Pavel Večeřa a Filip Zavadil a rozhodující půl bod vydoloval Miroslav Rakušan. V posledním kole Postoupky A , jednoznačně přehrály Zlín 4,5 :1,5 , když vyhráli Martin Stachoň, Josef Indra, David Opluštil a Julie Šimčáková a remizoval Milan Ladický. Postoupky B dlouho trápily favorizované Staré Město B, ale nakonec se projevila kvalita a naše béčko prohrálo 1,5:4,5. Zvítězil Pavel Večeřa a remizoval Jan Netušil.
Ani tato výhra však nepomohla Starému Městu k postupu. Celkovým vítězem se stalo družstvo TŽ Třinec s IM Vojtou Plátem v sestavě.

Žádné komentáře:

Okomentovat