sobota 24. března 2012

Postoupky krajskými přeborníky

výsledky + foto1 + foto2

Tak to není předčasné hlášení o výsledku KP mužů v příštím víkendu. On se totiž dnes uskutečnil Krajský přebor družstev mladších žáků. Turnaj pořádal náš oddíl v sokolském domě v Kroměříži a zúčastnilo se jej 13 šestičlenných družstev. Z toho byly tři družstva Sokola Postoupky.
Cílem našeho A-týmu bylo zabojovat o jedno postupové místo na Mistrovství České republiky. Ostatní dvě družstva byla složena především ze začátečníků, takže cílem bylo neskončit poslední. A to se nakonec podařilo.
Naše C-družstvo nastoupilo pod hlavičkou Bezměrova v sestavě Jakub Daněk (1/6), Libor Baštinec (1/5), Anna Vavřínková (4/6), Petra Večerková (0/4), Jakub Vašíček (1/5), Theo Fekar (2/5) a Zdeňka Jordová (2,5/5). Bezměrovští dokázali v posledním kole vysoko zvítězit 5,5:0,5 nad Starým Městem "B" a skončili na 12. místě.
Postoupky "B" nastoupily v sestavě: Jan Zatloukal (3/6), Ivo Řezníček (3/6), Daniel Urban (3/6), Lucie Vaňharová (2/6), Lukáš Vaňhara (1/6) a Maurizio Salvadori (1/6). Poslední dva šestiletí borci hráli vůbec svůj první turnaj. O to cennější je jejich bodový zisk. Postoupky "B" dokázaly remizovat 3:3 se Starým Městem "B" a porazit Bezměrov 4:2 a v posledním kole i Slavii Kroměříž také 4:2. Celkově tak tento tým obsadil velmi pěkné 8. místo.
Náš A-tým nastoupil v této sestavě: Filip Zavadil (3/7), David Opluštil (6/7), Tomáš Pecháček (3/7), Pavel Opluštil (4,5/7), Eliška Vavřínková (6/7) a Tadeáš Šruc (6/7).
Byli jsme nasazeni jako číslo dvě, hned za Hošťálkovou. V prvním kole nás čekal vždy nepříjemný soupeř z Kunovic. Kunovice sice nastoupily jen v pěti, přesto dlouho vzdorovaly. Nakonec z toho bylo vysoké vítězství 5:1, když jedinou partii prohrál Filip, světe div se – na čas. V druhém kole nás čekal Vsetín. Vše začalo tím, že vzal Pavel (4) rychle remízu. Pak prohrál Tomáš a i když vyhrál Tadeáš a Eliška, naše největší opory na prvních dvou deskách si vzaly oddechový čas. David ztratil kvalitu a prohrál a Filip v remízové pozici prohrál opět na čas. 2,5:3,5 a naše postupové šance byly v nenávratnu pryč. V kole třetím si naše "A" smlslo na Bezměrovu 6:0. Naproti tomu náš přemožitel dostal kanára od Hošťálkové. To pro nás vykřesalo jakous takous šanci. V následujícím kole tuto šanci přiživila remíza Hošťálkové se Starým Městem "A". My jsem zase porazili Zlín 4:2, když vyhrál David, Tadeáš a Eliška a remízy přidali Filip a Tomáš. V pátém kole nás čekal klíčový zápas s Hošťálkovou. Brzy prohráváme 0:2, když podle očekávání podlehli Tomáš a Pavel. Výborně rozehraný je Filip, David se dostává z matových hrozeb a svého soupeře naopak drtí. Eliška stojí na výhru a Tadeáš otáčí partii ve svůj prospěch. David vyrovnává na 2:2, Eliška nás dostává do vedení 3:2 a rozhoduje Filip. S kvalitou víc, ale s minutou na hodinách získává důležitého pěšce, načeš mu soupeř nabídne remízu. Filip okamžitě přijímá a vyhráváme 3,5:2,5. Přesto jsme v tabulce druzí za Vsetínem. V šestém kole nás čeká poslední velká překážka – Staré Město "A". Brzy prohráváme 0:1, když Mrkus je nad Filipovy síly.Tadeáš vyrovnává s přehledem na 1:1. Eliška nás dostává sice do vedení 2:1, ale Tomáš si nechává v lepší pozici dát mat; je srovnáno. David pěknou kombinací nás opět dostává do vedení 3:2 a o všem rozhoduje sedmiletý Pavel. Stačí remíza. Pavel však svého soupeře nakonec udolá na čas a vítězíme 4:2. Zároveň Zlín poráží Vsetín a tím nám otevírá cestu k prvnímu místu. V posledním kole nás čeká Zlínterm. Nejprve prapodivně s figurou víc remizuje Tomáš. Naštěstí vítězí s naprostým přehledem David s Filipem a rozhodující bod přináší Pavel. Ani prohry dosud 100% Elišky a Tadeáše nám již nevadí. Poprvé v historii se Postoupky stávají Krajským přeborníkem v kategorii mladších žáků. Každý z hráčů přispěl velkou měrou k tomuto úspěchu. Chtěl bych ale vyzvednout naši brněnskou posilu Elišku Vavřínkovou, bez které bychom k titulu nedospěli. Kromě poháru a zlatých medailí si tento tým vybojoval postup na Mistrovství ČR do Olomouce, které se bude konat v polovině června.
opl

Žádné komentáře:

Okomentovat