pondělí 5. března 2012

RS Sokol Postoupky D – závěrečné hodnocení

Když jsem si četl, co jsem psal vloni o účasti našeho D-družstva v regionální soutěži, zjistil jsem, že bych to mohl z klidným svědomím okopírovat. Opět se nám podařilo do družstva dosadit další nové hráče a ti co vloni byli v obdobné pozici, již začínají být oporami.
Co se týká výsledků, opět jsme jen těsně nepostoupili do A-finále a v B-finále jsme obsadili třetí a celkově sedmé místo. Nejvíce zápasů odehráli tito hráči: Vladimír Opluštil (6), Julie Šimčáková (9), David Opluštil (7), Jan Polišenský (8), Michal Scheichenost (7), Filip Zavadil (8), Miloslav Bouda (10) a Tomáš Pecháček (6).
K jednotlivým hráčům bych dodal toliko:
1. Vladimír Opluštil 4 body/6 zápasů 66%, moje výkony nebyly nejlepší. Dokonce jsem i jednou prohrál. Zbytečné byly i remízy s Trávníčkem. Naopak šťastná výhra s Jardou Šaškem potěšila. Pro družstvo byla zřejmě velká nevýhoda, když jsem nemohl nastoupit. Protože většina těchto zápasů skončila totálním debaklem celého týmu. Jako by mládežníci nehráli tak disciplinovaně, když nehrají pod dohledem kapitána.
2. Julie Šimčáková 2 body/ 9 zápasů 22% (1998), na druhé šachovnici měla Julča poměrně těžké soupeře. Přesto jsem věřil, že se chytne příležitosti a bude získávat body. Bohužel celou řadou hrubých chyb a hlavně již v zahájení, se prakticky porážela sama. Aspoň dvě výhry v posledních kolech ji trochu spravily reputaci.
3. David Opluštil 4,5/7, 64% (2001), David prohrál jen v prvním kole a pak již soupeřům šanci vyniknout nedal. Některé remízy ovšem byly poněkud předčasné. Příště by to chtělo větší chuť po vítězství. Ale jinak byl nejúspěšnějším hráčem družstva, což v deseti letech jistě není špatné.
4. Jan Polišenský 2/8 25% (1999), po úspěšné loňské sezóně byl Honza vystřelen na přední šachovnice. Úvod mu vyšel a vypadalo to na další průlom v jeho kariéře. Ovšem zbytek sezóny už mu vůbec nevyšel a všechny jeho chyby zkušenější soupeři dokázali potrestat. Honza se musel vyrovnat i s velkou rodinou tragédií. Takže přejme Honzovi, ať se mu v příští sezoně daří o něco víc.
5. Michal Scheichenost 4/7 59% (1998), Michal ukázal největší herní zlepšení z celého družstva. Mohl získat ještě více bodů, ale v některých zápasech ještě nedokázal uplatnit své znalosti. Sebevědomí, které mu tak chybělo v loňské sezóně, si dokázal postupně vylepšit. Stále má však tendenci dávat předčasné remízy. Michal je na nejlepší cestě stát se oporou i ve vyšších soutěžích.
6. Filip Zavadil 3/8 37% (2000), začátek byl pro Fildu velice dobrý. Bohužel stále se mu nepodařila odstranit jeho největší slabina, příliš rychlá hra. I dobře rozehrané partie dokázal během chvilky ztratit. Na to, na jaké soupeře narazil, jsem čekal výkon kolem 60%. Takže v jeho případě jsem byl mírně zklamaný.
7. Jan Lanč 1,5/2 75%, náš nejstarší člen nastoupil jen ke dvěma zápasům, v kterých nezklamal. V dalších kolech ovšem nenastoupil ze zdravotních důvodů.
8. Ing. Miloslav Bouda 3/10 30%, odehrál jako jediný všechny zápasy. Opět dokázal prohrát jasně vyhrané partie, ale to není nic nového.
9. Josef Indra 0/2 0% (1996), Pepa dostal příležitost ve dvou zápasech. Jako jeden z nejzkušenějších hráčů ovšem nezískal žádný bod.
10. Ing. Marek Šimčák 1/1 100%, Marek si zahrál jenom jednou a ukázkově vyhrál.
11. Lenka Navrátilová 1/4 25% (1999), Lenka měla příležitost odehrát prakticky celou sezónu. Bohužel této příležitosti nevyužila. Bodovat dokázala jen v první partii. Jinak sice bojovala, ale k bodovému zisku to nevedlo.
12. Pavel Opluštil 0/4 0% (2004), Pavlík odehrál své partie na 6 a 7 šachovnici, takže jeho soupeři byli docela kvalitní. Přesto rozehrál většinu partií slibně. Velmi rychlá hra ovšem většinou znamenala ztrátu nějaké té figury. V příští sezóně by již Pavlík hrávat pravidelně a posbírat i nějaký ten bodík.
13. Daniel Urban 0/2 0% (2000), dostal příležitost zahrát si premiérově za dospělé. Nečekaly se od něho žádné zázraky. Vážné partie byly pro něj novinkou a rychlá hra mu neumožnila bodovat.
14. Tadeáš Šruc 2/4 50% (2004), další úplný nováček ve světě dospělých. Dokázal se prosadit a hrál docela slušné partie. Samozřejmě mu rychlá hra opět nesvědčila. Přesto patří mezi naše velké naděje.
15. Tomáš Pecháček 3/6 50% (2001), Tomáš začal hrát šachy v září. Přesto se postupně dokázal probojovat mezi opory týmu. Byl největším příjemným překvapením v tomto družstvu.

Žádné komentáře:

Okomentovat