sobota 13. února 2010

Grand Prix ve Starém Městě

V sobotu 13. února se uskutečnil druhý turnaj ze série Grand Prix Zlínského kraje žáků v rapid šachu. Naše výprava tentokrát byla velmi početná. Ke zkušeným účastníkům se přidala i skupina začátečníků.
Největší naděje jsme vkládali do nejmladší kategorie do 10 let. A právě zde naprosto kralovala dvojice Filip Zavadil a David Opluštil. Vzájemný zápas ve čtvrtém kole pro sebe rozhodl Filip a, i přes zbytečné zaváhání v šestém kole, již nikoho před sebe nepustil. David již také nezaváhal a tak z toho bylo zlato a stříbro. Další hráči v této kategorii sbírali spíše zkušenosti. Přesto potěšili hlavně ti úplně nejmladší. Teprve pětiletí Jakub Vašíček a Pavel Opluštil dokázali proti svým starším protihráčům i vyhrávat. Kuba skončil se třemi body 27. a Pavel s 2,5 body 30. Další tři noví členové si vedli ještě o něco lépe. Richard Šikl 24., Jakub Šikl 25 a Daniel Urban skončil 29. (všichni 3 body).
V kategorii do 12 let si skvěle vedl Michal Scheichenost, který obsadil konečné páté místo (4,5 bodu). Zklamáním lze naopak označit osmé místo Mirka Rakušana. Naopak výborně si vedl Vít Krejčí a nebýt porážek v posledních dvou kolech, mohl skončit ještě lépe než na devátém místě. Dobře také začal Honza Polišenský, porazil i Mirka Rakušana. Ovšem čtyři prohry v řadě ho srazily až na dvacáté místo.
V nejstarší kategorii do 14 let si skvěle vedl Jan Netušil. Pouze jednou prohrál a stačilo to také na páté místo. Pavel Večeřa ještě skončil na 14. místě. V soutěži družstev jsme skončili na suverénním druhém místě za domácím výběrem.
V pořadí po druhém turnaji se v nejmladší kategorii dostal Filip Zavadil do čela s 34 body. David Opluštil je s 18 body na šestém místě. V kategorii do 12 let klesl Mirek Rakušan na páté místo, s 27 body. Michal Scheichenost se naopak vyšvihl na pěkné osmé místo se 14 body. Vít Krejčí se dostal na 11. příčku s 8 body. V kategorii do 14 let je zatím Jan Netušil s 12 body na 10. místě a Pavel Večeřa na 19. místě se 2 body.

Žádné komentáře:

Okomentovat