neděle 28. února 2010

RS 8. kolo SK Rusava - Junior Postoupky (7:1)

V dnešním osmém kole na Rusavě nastoupila opravdu juniorská sestava. Průměrný věk celého týmu byl 12 let. Hráli tito hráči: 1. Milan Ladický 2. Michael Richter 3. David Opluštil 4. Josef Indra 5. Marek Navrátil 6. Pavel Večeřa 7. Michal Scheichenost 8. Filip Zavadil. Domácí naopak nastoupili v nejsilnější možné sestavě.

Po zahájení to ovšem vypadalo velmi dobře. Naši hráči stáli, kromě Milana (1), všichni lépe. Na osmé Filip získal dokonce figuru. Soupeř mu ale napadl dámu, kterou mohl Filip brát střelce. Místo toho zahrál zbrkle svým střelcem, a bylo po dámě i po partii 1:0. Tato chyba předznamenala další sérii hrubých chyb, které nás stály porážku v tomto zápase. David (3) soupeři po hodině hry věnoval kvalitu a zbytek partie byl pouze otázka času. Druhou porážku utrpěl Pepa (4), když věnoval soupeři figuru 2:0. Mezitím Pavel (6) ztratil kvalitu. Milan (1) se dostal výborně z problému ze zahájení, aby při první příležitosti věnoval soupeři věž, 3:0. Nedlouho poté se vzdal David 4:0. Korunu všemu nasadil náš dnešní nejlepší hráč Michal Scheichenost (7). Svého soupeře nádherně přehrál, získal dva pěšce, přešel do koncovky a zde zcela nepochopitelně, bez vědomí kapitána, nabídl remízu. Překvapený soupeř mu málem urval ruku 4,5:0,5. Zápas tak byl rozhodnut. Marně ještě chvíli bojoval Pavel (6) s dvěma figurami méně 5,5:0,5. Michal (2) svého soupeře v koncovce sice ošidil o pěšce, ale víc jak remízu získat nemohl 6:1. Poslední dohrával Marek (5), který zahrál další neuvěřitelně zpackaný zápas. Svého soupeře pěkně drtil, tvrdě zaútočil a v okamžiku kdy získával kvalitu a jeho útok nadále pokračoval, tak si překvapivě věž nedobral. Soupeř se vzpamatoval a s pěšcem více došel do lepší koncovky. Marek ještě soupeři dovolil spojené dva pěšce a přesvědčil se, že takto se koncovky hrát nedají 7:1.

Výsledná prohra je zbytečně vysoká, ale zasloužená. Někteří hráči hráli opakovaně příliš rychle a jiní opakovaně jednotahově ztráceli figury. Vše se začalo lámat už po hodině hry, což mrzí ještě víc, než samotné prohry. Porážkou jsme výrazně klesli v tabulce, ale to není až tak podstatné.

opl

2 komentáře:

  1. Michal hrál v této sezóně 5. zápas za dospělé.Ve 4 případech odešel s drtivou porážkou.Tentokrát se zalekl toho,že by koncovka mohla pro něj dopadnout špatně a tak chtěl raději mít "vrabce v hrsti,než...".Mrzelo ho to,ale co už teď.
    Honza S.

    OdpovědětVymazat
  2. já vím. Ale strach má velké oči. opl

    OdpovědětVymazat