sobota 29. ledna 2011

4. turnaj OŽL v Postoupkách

V sobotu 29. ledna vyvrcholil další ročník Okresní žákovské ligy svým závěrečným turnajem v sokolovně v Postoupkách. Ve dvou věkových kategoriích se utkalo 19 dětí z 6 oddílů okresu Kroměříž.
V početnější kategorii starších žáků si nejlépe vedl nejmladší účastník, teprve devítiletý David Opluštil z pořádajícího oddílu. I další dvě místa obsadili hráči Sokola Postoupky, v pořadí Jan Netušil a Miroslav Rakušan.
V kategorii dívek byla nečekaně nejúspěšnější Jana Hrubá z Morkovic. Až druhá skončila dosavadní suverénka této soutěže, Julie Šimčáková (Postoupky) a na třetím místě skončila další hráčka z Morkovic, Veronika Hýsková.
V kategorii mladších žáků se podařilo Pavlu Opluštilovi vyrovnat zlatý úspěch svého staršího bratra. Na druhém místě skončil Jan Zatloukal (Spartak Hulín) a bronzovou medaili vybojoval Tomáš Vrbovský (Sokol Holešov).

V celkovém hodnocení Okresní žákovské ligy si poháry a medaile odnesli vesměs hráči Sokola Postoupky.
V kategorii starších žáků to bylo trio v pořadí Miroslav Rakušan (32 bodů), Jan Netušil (29,5) a Michal Scheichenost (22,5).
Ve starších žákyních jasně zvítězila Julie Šimčáková (29,5), před Janou Hrubou (Morkovice, 17) a třetí Lenkou Navrátilovou (Postoupky, 15).
V kategorii mladších žáků zvítězil Jan Zatloukal (Hulín, 30), před Pavlem Opluštilem (25,5) a Tomášem Vrbovským (Sokol Holešov, 17,5).
V kategorii mladších dívek zvítězila Eliška Klevetová (ZŠ Němčice n. Hanou, 9).
Celkem se letošního ročníku OŽL zúčastnilo 46 dětí z 8 šachových oddílů.

Žádné komentáře:

Okomentovat