středa 2. února 2011

Sokol Holešov - Junior Postoupky 5 - 3

V neděli jsme se vydali v ne zrovna nejsilnější sestavě do Holešova, ale přesto sme byli favorité. Má nechuť k šachům v důsledku posledních 3 partií je taková, že napíšu jen stručně jak zápas probíhal. Sestava: 1. Večeřa Petr 2. Opluštil V. 3. Navrátil 4. Ryšavý Jindřich 5. Richter 6. Opluštil David 7. Rakušan 8. Večeřa Pavel.
Jako první šli do vedení domácí, když jsem zahrál partii jak ..... (nebudu používat hrůzosloví protože blog čtou (doufám) i naši mladší spoluhráči). Vyrovnat se podařilo na 3.tí Markovi. Laďa byl pak na druhé nucen opakovat pozici nebo jít do slabší pozice 1,5 - 1,5. Poté se převrhlo vedení na naši stranu zásluhou Míši, který vyhranou koncovku zahrál přesně. I když jsme vedli, nevypadalo to s námi dobře. David si z mnohem lepší pozice dokázal udělat pozici prohranou. Pavel, který na moje doporučení odmítl remiz měl velmi těžkou pozici. Mirek bojoval v špatné pozic o remízu. a Jindrova pozice byla vyrovnaná. Davidův soupeř nakonec nesmyslně obětoval figuru za koncovku věž a 3 pici vs věž a kůň, kterou zahrál velmi slabě a David "vybojoval" remízu. Mirek sice nakonec neudržel pozici a prohrál, ale i přesto byl tento moment náš nejnadějnější. Pavel totiž přešel do vyhrané koncovky a Jindrovi by tak za předpokladu že pavel vyhraje stačila remíza. Jenže Pavel zahrál jak osel, místo aby prosazoval svoje pěšce, kdy měl možnost udělat si volňáka na obou křidlech, tak hrál zbytečné tahy, nechal soupeřova krále dojít ke svým volným pikům a prohrál. 4-3. Jindra musel zabojovat alespoň o remízu. Jeho boj však trval cca 30 vteřin. Poté dostal mat a tak sme domů jeli s první porážkou 5-3. Situace není beznadějná a stále máme postup ve svých rukou.

2 komentáře:

  1. Družstvo , které chce vyhrát celou soutěž nemůže nastupovat bez tří volných hráčů. Už několikrát museli zápas rozhodnout ti nejmladší členové. V tomto zápase se to právě nepodařilo. Byl to ale krásný boj. Kromě kapitána, který to zahrál jak amatér, tak všichni bojovali na doraz. Krásně vyhrál Míša i Marek. Zejména na posledních třech deskách se vývoj několikrát změnil. Jednu chvíli to vypadalo na 6:2 pro nás a za pět minut, to vypadalo na 3:5 pro domácí. Zejména na adresu Pavla a Mirka snášeli domácí jen slova chvály. Bohužel oba neudrželi nadějné pozice. Z pohledu jejich výborná škola a zisk neocenitelných zkušeností. Pro družstvo ovšem velké ponaučení. Pokud ještě jednou zaváháme, tak hrozí, že si příští rok někteří hráči tolik nezahrají.
    opl

    OdpovědětVymazat
  2. je to velka skoda.. ae mame jeste vsecko ve svych rukou
    Martin Dvorak

    OdpovědětVymazat