úterý 6. prosince 2011

Sokolský dům hostil šachové mládí

Na Mikuláše hostil Sokolský dům v Kroměříži Okresní kolo Přeboru škol v šachu. Ve třech věkových kategoriích startovalo 16 čtyřčlenných týmů. V nejmladší kategorii základních škol 1. stupně se hrálo systémem každý s každým dvoukolově. Roli favorita splnila ZŠ Litenčice, když v sestavě Radek Valach, Vladimír Béna, Lucie Vaňharová a Zuzana Hetmánková vybojovala zlaté medaile s počtem 18,5 bodu. O druhé místo byl tuhý boj a až úplně poslední partie rozhodla o stříbru pro ZŠ U Sýpek Kroměříž v sestavě Tadeáš Šruc, Kristýna Urbanová, Richard Šikl a Radim Mareš. Bronzové medaile pak vybojovala ZŠ Bezměrov v sestavě Jakub Daněk, Petra Večerková, Jakub Vašíček, Libor Baštinec, David Ondráček a Eliška Vymětalová.
V kategorii B hráčů druhého stupně ZŠ a víceletých gymnázií obhájila své vítězství ZŠ Slovan Kroměříž v sestavě: Miroslav Rakušan, Milan Ladický, Filip Zavadil a Vít Krejčí. O bod méně pak získali hráči Gymnázia Kroměříž v sestavě Jan Netušil, Julie Šimčáková, Denisa Schafferová, Daniel Talafant a Lenka Navrátilová. Třetí místo vybojovala Církevní ZŠ Kroměříž v sestavě Michal Scheichenost, Jan Polišenský, František Pavlík a Tomáš Dvořák.
V kategorii C středních škol bylo suverénní Gymnázium Kroměříž "A" v sestavě Martin Stachoň, Jan Palášek, Marek Navrátil a Jan Ryšavý. Druhou příčku obsadilo Gymnázium Kroměříž "B" v sestavě Jindřich Ryšavý, Zdeněk Kroupa, Tomáš Grézl a Tomáš Vodica. Bronzové medaili si vybojovali žáci Arcibiskupského gymnázia Kroměříž ve složení Josef Kvapilík, Jakub Kvapilík, František Hodinka a Jindřich Hodinka. Nejlepší dva týmy si vybojovaly účast v lednovém krajském kole, kde budou reprezentovat náš okres.
-opl-

Žádné komentáře:

Okomentovat