neděle 4. prosince 2011

RS 4. kolo Pravčice – Postoupky D 5,5:2,5

Ve 4. kole regionální soutěže nás čekal zatím vedoucí celek z Pravčic. Naše sestava byla skoro kompletní: 1. Vladimír Opluštil, 2. Julie Šimčáková, 3. David Opluštil,4. Jan Polišenský, 5. Michal Scheichenost, 6. Jan Lanč, 7. Miloslav Bouda, 8. Josef Indra.
Po úvodní hodině byl stav stále bezgólový a na všech šachovnicích také vyrovnaný. Kromě osmé kde ztratil Pepa pěšce. V dalším průběhu se partie vyvíjely velmi zajímavě a vypadalo to na vyrovnané skóre. Jako první jsem skončil já (1), když mi místní starosta v jasně vyhrané pozici věnoval figuru a vzdal se, 1:0. Nedlouho potom skončil Michal (5), kterému se tentokrát nedařilo a po ztrátě figury bylo o partii rozhodnuto 1:1. Vzápětí skončil svůj boj Pepa (8), když nejprve ztratil dva pěšce, ale potom mohl rozhodnout postupem svého volného pěšce. To se ovšem nestalo a koncovku prohrál 1:2. Další skončila Julča (2), když splnila cíl neztratit figuru do 10. tahu. Ztratila ji až ve 26. a pak ještě věž. Nakonec si nechala dát i mat 1:3.
V této chvíli ostatní partie vypadaly docela dobře v náš prospěch. Zdravotně indisponovaný Jan Lanč (6) dostal nabídku remízy. Měl malinko aktivnější pozici, ale vzhledem k tomu, že byl z partie hodně unavený, tak jsem mu dovolil remis přijmout 1,5:3,5. Poslední tři partie stále měly náboj a domácí se stále strachovali o body. Vše rozhodl Miloš (7), když v pozici kdy měl kvalitu a dva pěšce navíc, přehlédl jednotahově věž a vzdal se 1,5:4,5. Mezitím ztratil výhodu Honza (4) a také Davidova (3) koncovka vypadala remízově. Nejprve přijal za rozhodnutého stavu remízu David 2:5 a poté i Honza 2,5:5,5. Na to, jak se domácí obávali o výsledek, bylo jejich vítězství až příliš vysoké.

2 komentáře:

  1. Vyhraná pozice pro starostu, předpokládám, nebo pro Tebe?

    OdpovědětVymazat
  2. Pro starostu. Byl z toho velmi nešťastný...
    opl

    OdpovědětVymazat