neděle 17. listopadu 2013

2.kolo RS KM

EMKaD Holešov B: Junior Postoupky 5,5:2,5 
Člověk by si myslel, na státní svátek prožije klidný den. Ovšem co všechno se dnes stalo, je opravdu na román. Takhle znechucen jsem už dlouho nebyl. Vůbec nejde o výsledky, ale o přístup některých lidí na které člověk spoléhá. Družstvo Junior Postoupky potkala nepříjemná marodka. Kromě toho se muselo obejít bez kapitána a tak do Holešova odjelo jen 7 hráčů. Tým musel vést hostující hráč, ing. Karel Malinovský, za což mu musím  velmi poděkovat. Junior nastoupil nakonec v této sestavě: 1. Miroslav Rakušan, 2. Michal Scheichenost, 3. Karel Malinovský, 4. Filip Zavadil, 5. Tadeáš Šruc, 6. Dominik Večeřa, 7. Ivo Řezníček
Ovšem před devátou byl ještě hráč první šachovnice v Kroměříži, jelikož si spletl čas srazu. Nakonec se aspoň těchto sedm hráčů setkalo u šachovnice a mohlo tak potrápit jednoho s favoritů na postup. Mirek (1) svou soupeřku nedokázal porazit a zápas skončil jen remízou. Michal (2.) utrpěl proti silnému soupeři první letošní porážku. Zodpovědný zastupující kapitán Karel (3.) zodpovědně zvítězil a připsal na naše konto jediné vítězství. Filip (4.) pokračoval ve své remízové sérii, když počítáme i simultánku s IM Lančem. Tadeáš (5.) na svého zkušeného soupeře nestačil. Za to Dominik (6.) překvapil nečekanou remízou. Ivo (7.) ve své premiéře sbíral zkušenosti, ale body z toho nebyli. A tak po zásluze zvítězili domácí 5,5:2,5.
Na odpolední předehrávané derby, vypadl ještě jeden hráč. Ani to však kapitána nezvedlo z domácího křesla.
SOKOL Bezměrov : ŠK Loukov  2,5:5,5
Co se dělo v Holešově byl pouhý odvar toho, co stalo v Bezměrově. Jako kapitán, který byl celý den v práci, jsem celou hrací místnost připravoval den  dopředu. Sestava byla původně  i se dvěma náhradníky. Přesto jsem den před utkáním musel řešit výpadek ohledně zdravotních problémů. Nakonec bylo na ranní zápas připraveno 9 hráčů. Můj nezkušený zástupce ovšem naprosto nepochopitelně udělal změnu na poslední chvíli a ještě z klidem vezíra změnil pořadí šachovnic. Což jsem ovšem zjistil až po návratu s denní směny v půl osmé večer. To už byly kontumovány 4 šachovnice . Takže dosažený výsledek na šachovnicích 3,5:4,5 se změnil na 2,5: 5,5. Nakonec jsme teda nastoupili v této sestavě: 1. Jan Netušil, 2. David Opluštil, 3. Julie Šimčáková, 4. Pavel Opluštil, 5. Theo Fekar, 6. Hana Baštincová, 7. Radek Baštinec, 8. Zdeňka Jordová. Jelikož musel Radek (7.) brzy odjet tak nabídl remízu. Soupeř mu remízu nevzal a tak se vzdal. 0:1.
Brzy prohráli   Hanka (6.) a Theo (5.)0:3. Nezadařilo se ani Honzovi (1.)a bylo to 0:4. Body se pak začínali hromasit i na naší straně. Zdenička (8.) bojovala  a získala půlbod. Pavel (4.) svého soupeře krásně přehrál , stejně tak David (2.). Poslední bod přidala Julča (3.). Dohra z kontumováním tak kazí hrdinný boj družstva, které mělo věkový průměr 11 let.
SOKOL Bezměrov : Junior Postoupky 5:3
Jak už bylo předesláno, tak obě družstva přistoupila k předehrávce rozdílně. Přesto to byl boj až do poslední partie. Domácí zástupce kapitána, tentokrát nečekaně postavil hráče správně: 1. Jan Netušil, 2. David Opluštil, 3. Julie Šimčáková, 4. Radek Baštinec, 5. Pavel Opluštil, 6. Theo Fekar, 7. Hana Baštincová a 8. Zdeňka Jordová. Hosté nastoupili pouze v následující šestici : 1. Miroslav Rakušan, 2. Karel Malinovský, 3. Filip Zavadil, 4. Tadeáš Šruc, 5. Dominik Večeřa, 6. Ivo Řezníček.
Princezny tak vyhrály bez boje a domácí vedly 2:0. Na šesté šachovnici zvítězil Theo nad Ivem  a bylo to 3:0. Další bod pro domácí přidal Pavel,když porazil podle očekávání Dominika. Bylo to 4:0 ale začaly se dít věci. Senzační vítězství si připsal na čtvrté desce Tadeáš  a snížil na 4:1. Mirek (1.) porazil Honzu a bylo sníženo na 4:2. Další bod pro hosty získal Filip, když přehrál Julču a bylo to 4:3. O výsledku se tak rozhodovalo na druhé šachovnici. David zkušeně nabídl remízu z pozice síly. Karel chtěl zabojovat za družstvo a v horší pozici remízu odmítl. Během několika tahů však musel kapitulovat. Oběma bojovníkům se však nedá nic vyčítat. V soutěžích družstev se takový přístup určitě cení.  Opravdové radosti z vítězství, se domácí mládeži nelze divit. Bezměrov se tak dostal dočasně na 1. místo v tabulce. Junior je v tabulce pátý.

opl


1 komentář:

  1. S klidem vezíra změnil pořadí šachovnic :-D

    Pokud to tu čtou ti, kteří nenastoupili, i když mohli, změnili pořadí, rozhodčí zápasu v Bezměrově (protože by to mělo jít hlavně na jeho hlavu!) i hráči, kteří přece musí vědět, jak vypadá soupiska, ale neozvali se, vzkazuju:
    Zkuste do budoucna brát zápasy družstev zodpovědněji! Jinak kazíte neděli a berete chuť vašim spoluhráčům, kteří se snaží bojovat za družstvo a zahrát si hezké partie..

    Upozorňuju, že vůbec nevím, o kom se píše, ani jaké je pozadí událostí. A výsledky nejsou špatné, i když to jsou dvě prohry.

    OdpovědětVymazat