sobota 9. listopadu 2013

3. turnaj OŽL v Morkovicích

Dnes proběhl v Sokolovně v Morkovicích třetí turnaj letošního ročníku Okresní žákovské ligy. Turnaje se zúčastnila jen sedmička našich hráčů. Hrálo se tradičně ve dvou věkových skupinách, švýcarským systémem na 7 kol, tempem 2x15 minut na partii.

V kategorii mladších žáků bojovala dvojice našich nadějí. Lukáš Vaňhara srdnatě bojoval, ale bohužel získal jen 3,5 bodu, což stačilo na konečné deváté místo. V posledním kole dal pat s dámou a několika pěšci navíc. Druhý náš zástupce Dominik Večeřa hrál velmi dobře, ale doplatil na dvě prohry na čas. Přitom jedna z nich byla s celkovým vítězem turnaje. Nakonec vybojoval 5 bodů, což bohužel stačilo jen na 4. místo a bramborovou medaili.

V kategorii starších žáků již potřetí za sebou dominoval David Opluštil. Své soupeře jasně přehrál a se 100% ziskem 7 bodů, vybojoval zlatou medaili. Jeho mladší bratr Pavel po slibném úvodu zaváhal se slabšími soupeři a skončil se 4 body na 8. místě. Další dva naši borci Theo Fekar a Ivo Řezníček podali nepřesvědčivé výkony a skončili za bodovanými příčkami: Theo na 16. místě a Ivo o příčku za ním. Lucie Vaňharová získala celkově 3 body, a to jí stačilo na stříbrnou medaili v kategorii dívek.

V soutěži družstev jsme obsadili druhé místo za Zlíntermem.

V celkovém hodnocení stále naši hráči obsazují přední příčky:
V kategorii mladších žáků drží Dominik Večeřa třetí místo se ziskem 42 bodů, 9. Libor Baštinec (18), 12. Tadeáš Šruc (12) a 14. Lukáš Vaňhara (10). V kategorii mladších žákyň vede Hana Baštincová s 20 body.
V kategorii starších žáků vede David Opluštil s plným počtem 60 bodů. Pavel Opluštil je čtvrtý s 30 body.
I v kategorii starších žákyň vede naše hráčka Petra Večerková (18), následována Lucií Vaňharovou (16).
V soutěži družstev jsme stále první, ale už jen s jednobodovým náskokem před ŠK Zlínterm.
opl

Žádné komentáře:

Okomentovat