sobota 7. prosince 2013

4. turnaj OŽL v Holešově

Po dlouhé odmlce se  uskutečnil turnaj Okresní žákovské ligy v Holešově. V pěkném prostředí 3. ZŠ se sešlo celkem 33 dětí z 6 oddílů. Mezi nimi jen osmička našich hráčů. Přesto dali o sobě vědět. Hrálo se tradičním švýcarským systémem na 7 kol, tempem 2×15 minut na partii.

V kategorii mladších žáků se na předních stolech hemžilo našimi reprezentanty. V čele turnaje se postupně vystřídali Libor Baštinec, Tadeáš Šruc, Dominik Večeřa a Hana Baštincová. Velmi dobře hrál i Lukáš Vaňhara. Ten daroval důležitý půlbod jedinému mimopostoupeckému hráči v bojích o medaile, Jakubu Feiferlíkovi.  Lukáš nakonec obsadil pěkné šesté místo. V posledním kole přišel o medaili Libor Baštinec, když prohrál právě s Feiferlíkem. Bylo z toho pěkné páté místo. Tadeáš Šruc prohrál zbytečně už  v prvním kole, přesto se dokázal ještě trochu vzpamatovat, a stačilo to na zisk bronzové medaile. Dá se říct, že konečně vytoužené zlato získal Dominik Večeřa. Ten prohrál pouze s vítězkou celého turnaje. Jinak předváděl pěkné výkony a zaslouženě zvítězil v kategorii chlapců. No a největší hvězdou této kategorie se jednoznačně stala Hana Baštincová, když sice jednou prohrála (s Feiferlíkem), ale jinak chlapce nešetřila.

Získala tak zlato v kategorii dívek, před druhou Patricii Strouhalovou a třetí Erikou Miklendovou (obě ŠK EMKaD Holešov). Eliška Vymětalová obsadila mezi dívkami pátou příčku.

V kategorii starších žáků jsme tentokrát měli pouze jednoho zástupce, když ostatní bojovali za Postoupky v 1. dorostenecké lize. Na vítězství si tak dělala nárok smečka hráčů Zlíntermu. Palmu vítězství si ale odnesl odchovanec Postoupek Jan Polišenský (Slavia Kroměříž) před dvojicí Pavel Drábek, Filip Jančík (Zlínterm).
V kategorii dívek zvítězila Lenka Navrátilová (Slavia Kroměříž), která skončila v absolutním pořadí na třetím místě. Stříbrnou medaili vybojovala Lucie Vaňharová.
V pořadí družstev jasně zvítězil Zlínterm 124 bodů, před Postoupkami 86 a domácím EMKaD Holešovem 32 bodů.

V celkovém pořadí OŽL je v jednotlivých kategoriích situace následující:
Mladší žákyně  vede Hana Baštincová (30) a má velmi blízko k celkovému vítězství. O druhé místo se dělí Patricie Růžičková a Erika Miklendová (obě 24). Eliška Vymětalová je zatím osmá.
Mladší žáky zatím vede Jakub Feiferlík (70) před druhým Dominikem Večeřou (62) a třetím Tobiášem Drápalou (Slavičín, 50). 8. Tadeáš Šruc (28), 9. Libor Baštinec (26), 12. Lukáš Vaňhara (20)
Starší žákyně vede Lucie Vaňharová (24), druhá je Lenka Navrátilová (20) a třetí Petra Večerková (18). V kategorii starších žáků zůstal neotřesitelně v čele David Opluštil (60), před Pavlem Drábkem (55) a třetím Patrikem Richvalským (38). 8. Pavel Opluštil (30) , 14. Filip Zavadil (12), 20. Tomáš Pecháček (8), 24. Theo Fekar (4).
V soutěži družstev se dostal do čela Zlínterm 371, před Postoupkami 334 a Slavičínem 133 bodů.
opl

Žádné komentáře:

Okomentovat