úterý 3. prosince 2013

Okresní kolo Přeboru škol

V pondělí 2. prosince proběhlo na SVČ Šipka v Kroměříži okresní kolo Přeboru škol. Turnaje se zúčastnilo celkem 16 týmů ve třech věkových kategoriích. Potěšitelné je to, že na soupiskách byla spousta našich současných či bývalých členů.

V nejmladší kategorii A suverénně zvítězila ZŠ Bezměrov A, v sestavě Petra Večerková (6 bodů), Libor Baštinec (3), Hana Baštincová (6) a David Ondráček (6). Tedy kompletní výběr Postoupek. Na druhém místě skončila ZŠ Litenčice, za kterou hrála na 1. šachovnici Lucie Vaňharová (2) a na třetí Lukáš Vaňhara (4,5), který rozhodl o stříbru Litenčic vítězstvím až v úplně poslední partii turnaje. Na 4. místě pak skončila trojice hráčů ZŠ Slovan Kroměříž. Škoda, že tento tým nebyl kompletní, mohl také bojovat o postup. Dominik Večeřa (5) i Theo Fekar (5) skončili na svých šachovnicích druzí a Maurizio Salvadori (2) přidal také dvě vítězství. Na pátém místě pak skončila rezerva Bezměrova, kde bodovali Jakub Oldřich Vašíček (1), Eliška Vymětalová (1), Zdeňka Jordová (4), Agáta Župková (1) a Šimon Josef Vašíček (1). Nejlépe si vedla Zdeňka Jordová, a to ještě dvakrát nedokázala zvítězit s věžkou navíc.

Prostřední kategorii ovládla ZŠ Slovan Kroměříž, za kterou také nastupují jen hráči Postoupek: Miroslav Rakušan (3,5), Milan Ladický (2), Filip Zavadil (4) a Vít Krejčí (3,5). Bronzové medaile pak vybojovalo družstvo Arcibiskupského Gymnázia, kde na první šachovnici hrál Michal Scheichenost (2). Na pátém místě skončil nekompletní tým Gymnázia Kroměříž, kde na první šachovnici bojovala Julie Šimčáková (2).

V kategorii středních škol dominovaly týmy Gymnázia Kroměříž. Ve vítězném A-týmu hrál na 2. šachovnici Jan Palášek (5) a na 4. desce Jan Ryšavý (5). Ve stříbrném B-týmu se na 1. desce objevil Jan Netušil (4,5) a na druhé Josef Indra (2).

Do krajského kola ve Zlíně postoupily tyto školy :
Kategorie A: 1. ZŠ Bezměrov, 2. ZŠ Litenčice
Kategorie B: 1. ZŠ Slovan Kroměříž, 2. ZŠ Litenčice
Kategorie C: 1. Gymnázium Kroměříž A, 2. Gymnázium Kroměříž B
Tak držme našim hráčům palce v krajském kole v boji o postup na MČR.
opl

Žádné komentáře:

Okomentovat