sobota 6. listopadu 2010

Okresní žákovská liga v Morkovicích


V sobotu 6.listopadu proběhl v sokolovně v Morkovicích třetí turnaj 
série Okresní žákovské ligy. Turnaje se zúčastnilo 33 hráčů ze sedmi oddílů. Hrálo se švýcarským systémem na 7 kol tempem 2x15 minut na partii.

V kategorii starších žáků opět dominovali hráči Sokola Postoupky, když se jich šest dostalo do první sedmičky absolutního pořadí. Nejlepší dívkou se stala Julie Šimčáková, která nenašla žádného přemožitele a s 5,5 body skončila celkově na skvělé druhé příčce. Další dvě místa v dívčí kategorii obsadila domácí děvčata Jana Hrubá (4 body) a Veronika Hýsková (3).
V kategorii chlapců zvítězil Miroslav Rakušan (6,5), před Janem Netušilem a Michalem Scheichenostem (všichni Sokol Postoupky).

V kategorii mladších žáků se na pomyslné stupně vítězů dokázala probojovat Eliška Klevetová (ZŠ Němčice nad Hanou), když obsadila se 4 body celkově třetí místo. Druhá v kategorii dívek skončila Barbora Ondrašíková (3, Slavia Kroměříž) a bronzovou medaili vybojovala Aneta Mischeková (2) z Litenčic.
Mezi hochy byl suverénní Jan Zatloukal (Spartak Hulín), který zvítězil ve všech svých partiích. Stříbrnou medaili získal Jakub Šikl (6, Slavia Kroměříž) a bronzovou medaili Pavel Opluštil (4, Sokol Postoupky).

V celkovém pořadí OŽL se už před posledním turnajem rýsují hlavní favorité na zisk pohárů pro nejlepší hráče celé série. V kategorii starších žáků vede Miroslav Rakušan (32 bodů), před Janem Netušilem (29) a Michalem Scheichenostem (22,5). V kategorii starších žákyň již nyní vyhrála Julie Šimčáková (29,5 všichni Sokol Postoupky). Druhá je zatím Denisa Schafferová (12,5, Spartak Hulín) a třetí Lenka Navrátilová (12, Sokol Postoupky). V kategorii mladších žáků se do čela vyhoupl Jan Zatloukal (21, Spartak Hulín, před Daniela Urbana (17) a Tadeáše Šruce (16, oba Sokol Postoupky). V Kategorii mladších dívek vede Eliška Klevetová (9), před Barborou Ondrašíkovou (7) a Anetou Mischekovou (5).

starší žáci, mladší žáci

celkové pořadí po 3. turnaji

Žádné komentáře:

Okomentovat