pondělí 13. prosince 2010

Okresní přebor škol - Morkovice

Okresní kolo Přeboru škol proběhlo poprvé ve své historii v Morkovicích. Celkem se všech tří kategorií zúčastnilo 21 školních čtyřčlenných týmů. První dva týmy si v každé kategorii vybojovaly postup do Krajského kola, které proběhne v lednu ve Vsetíně. Dařilo se i našim členům, kteří většinou obsadili medailová umístění.
Nejmladší kategorii 1.-5. tříd ovládlo družstvo ZŠ Slovan Kroměříž, kompletně složené z hráčů Sokola Postoupky. O tento úspěch se zasloužili: Miroslav Rakušan (4 body), Filip Zavadil (4), Lenka Navrátilová (2,5) a Daniel Urban (3,5). Druhá skončila Církevní ZŠ Kroměříž, kde byl oporou na první šachovnici Jan Polišenský (2).
V kategorii B pro druhý stupeň ZŠ potvrdili roli favorita hráči Gymnázia Kroměříž A, kde dominovala trojice Jan Palášek (5), Jan Netušil (6), Josef Indra (5). Druhé místo a postup vybojovala ZŠ Slovan Kroměříž, kde náš oddíl zastupovala taktéž trojice Michael Richter (4,5), Milan Ladický (4,5) a Vít Krejčí (5). V bronzovém týmu Gymnázia Kroměříž B hrála ještě Julie Šimčáková (3).
V kategorii středních škol zvítězilo družstvo Gymnázia Kroměříž A kde náš oddíl reprezentovala další trojice hráčů Jan Ryšavý(4/4), Marek Navrátil (4/4) a Jindra Ryšavý (3/4), před SPŠ MV Holešov a Gymnáziem Kroměříž B.
-opl-

Žádné komentáře:

Okomentovat