sobota 26. února 2011

2. turnaj GP Zlínského kraje – Kroměříž

V sobotu 26. února se uskutečnil druhý turnaj GP ZK žáků v rapid šachu. Tentokrát byl pověřen pořádáním náš oddíl a tak turnaj proběhl v Sokolském domě v Kroměříži. Ve třech věkových kategoriích startovalo rekordních 93 hráčů a hráček z 18 oddílů. Náš oddíl reprezentovalo celkem 10 hráčů.

V nejstarší kategorii do 14 let vládli hráči Starého Města. Z našich hráčů dosáhl nejlepšího výsledku Jan Netušil, když obsadil 10. místo. O další tři místa zpět skončil Michal Scheichenost (oba 4 body). 22. místo se třemi body pak zbylo na Víta Krejčího. Mezi dívkami opět zvítězila Julie Šimčáková (3 body).

V kategorii do 12 let si vedla skvěle hned trojice našich hráčů. Především Miroslav Rakušan s Filipem Zavadilem bojovali na samé špici startovního pole. Výborně je ještě doplňoval Jan Polišenský. Ten nakonec skončil se 4 body na pěkném 10. místě. Filip s Mirkem nestačili jen na suverénního Kovaříka ze Vsetína. Vzájemnou partii pak vyhrál Mirek a tím vybojoval stříbro. Na Filipa pak zbyla jen bramborová čtvrtá příčka. Oba však zaslouží uznání za výborný výsledek. Poslední náš zástupce v této kategorii Daniel Urban skončil hluboko v poli poražených.

V nejmladší kategorii do 10 let nám již před turnajem onemocněli dva naši zástupci. Naše největší želízko v ohni, David Opluštil nebojoval jen se soupeři ale i s počínající chřipkou. Přes zaváhání v 2. kole dokázal všechny své konkurenty porazit, včetně vítěze celého turnaje. Stačilo to ale jen na druhé místo. Druhý náš zástupce Jakub Vašíček měl velmi nadějný start do turnaje, avšak nevydržel nastavenou laťku a druhá polovina turnaje již byla z jeho strany slabší. Nakonec z toho bylo 24. místo se dvěma body.
V soutěži družstev skončily Postoupky na výborném druhém místě, jen tři body za prvním Starým Městem.

V celkovém pořadí po dvou turnajích se naši hráči začínají výrazněji prosazovat na přední příčky. V kategorii H14 je Jan Netušil na 14. místě (7 bodů) a Michal Scheichenost 16. (5). Mezi dívkami je bezkonkurenčně první Julie Šimčáková (20). V kategorii do 12 let se na pátou příčku vyšvihl Miroslav Rakušan (18), Filip Zavadil je 9. (14) a Jan Polišenský 16. (7). V nejmladší kategorii do 10 let se na 1. místo dostal David Opluštil (34). Pavel Opluštil je zatím na 16. (5).
V soutěži družstev postoupily Postoupky z osmého místa na místo třetí, hned za Staré Město a Hošťálkovou.
Další turnaj se hraje v dubnu ve Vsetíně, a můžeme se těšit na další úspěšné vystoupení našich hráčů.

-opl-

Žádné komentáře:

Okomentovat