úterý 19. dubna 2011

1. liga dorostu – závěrečné hodnocení

Postoupky A

Další sezóna 1. ligy dorostu je za námi. Kolikátá už? Postoupky hrají nepřetržitě v této prestižní soutěži od roku 1998. I v letošní sezóně naše A-družstvo patřilo k favoritům. Naše B-družstvo opět mělo mít hlavně záchranářské práce. Největší oříšek byl, jak postavit obě dvě družstva? Nakonec zvítězila myšlenka silného, ale užšího kádru Áčka a trochu širšího a vyrovnaného kádru béčka. V konečném důsledku nevyšla ani jedna varianta.
SOKOL POSTOUPKY  "A" měl již tradičně na začátku soutěže za soupeře Boršice "B". Oproti loňsku se nic nepodcenilo a v základní sestavě jsme zvítězili 4,5:1,5. Jak na tom letos budeme, mělo napovědět druhé kolo, kde nás čekalo Staré Město "B". V případě vítězství by byly velké šance na boj o postup. Již tento zápas ukázal, že letošní sestavě bude něco chybět. Porážka 1,5:4,5 byla docela jasná a zasloužená. V kole třetí ve vzájemném zápase s našim B-družstvem málem došlo k senzaci, když naše A-družstvo zvítězilo jen nejtěsnějším rozdílem 3,5:2,5. V dalším dvoukole se začala projevovat Achillova pata tohoto týmu. Tým se prostě nedokázal sejít v plné sestavě. Bylo to způsobeno celou řadou věcí. Kromě toho, že David Opluštil, nehrál z rodinných důvodů, tak se vždy našel ještě někdo, kdo dal přednost jiným prioritám. V takové situaci, byla vidět aspoň síla torza týmu. Dokázali i tak hrát dost dobře na to aby porazili Slavii Orlovou "B" 4:2, ale nestačilo to na ambiciózního nováčka z Hošťálkové, s kterým pouze remizovali 3:3. V polovině soutěže se dalo stále bojovat o medailové umístění. V dalším dvoukole ovšem musel na šesté šachovnici nastoupit šestiletý Pavel Opluštil a tak přišla nečekaná porážka s Bedřichovem 2:4 a zbytečná remíza s Vyškovem 3:3. V tomto dvoukole nám výrazně chyběl Marek Navrátil.V posledních čtyřech kolech to byla opět stejná písnička. V pěti hráčích porazili obě Lokomotivy Brno, avšak prohráli s oběma družstvy Durasu Brno. Konečná pátá příčka neodpovídá skutečné síle tohoto družstva. Při správné docházce tento celek měl na medailové příčky.
Hodnocení jednotlivých hráčů:
1. Jan Palášek 5 bodů/11 partií (45%),dlouholetá opora týmu. Příkladný hráč, který naproti ostatním nevynechal ani jeden zápas. Zklamán byl především začátkem sezóny, kdy prohrál s Fuskovou a hlavně s Honzou Netušilem. V další části sezóny však podával velmi dobré výkony.
2. Marek Navrátil 6 bodů/9 partii (66%), Marek předváděl velmi standardní výkony a byl podle očekávání hlavní oporou týmu. O to víc mrzí jeho neúčast ve dvou zápasech, které nám přinesly rozhodující bodovou ztrátu na medailové příčky. O jeho nepříliš dobrém vztahu k oddílu, který mu dal příležitost zahrát si tak významné soutěže jakou je 1. dorostenecká liga, svědčí jeho úmysl přestoupit do jiného oddílu. Osobně je pro mne velkým lidským zklamáním.
3. Michael Richter 6 bodů/9 partií (66%), Michalova poslední a vůbec nejúspěšnější sezona v 1. lize dorostu. Další opora týmu, která si ovšem jinak dobré výsledky i přístup, pokazila neomluvenou neúčastí v předposlední hrací den. Šachově Michal dosáhl slušné úrovně a záleží jen na něm, jak se bude prosazovat v soutěžích dospělých.
4. Miroslav Rakušan 6 bodů/10 (60%), Mirova první sezóna za áčko a vyšla mu velmi dobře. Počítám, že to bude naše hlavní opora v této soutěži na dlouhá léta dopředu. Odehrál prakticky všechny zápasy a šachy jsou u něho na prvním místě.
5. Josef Indra 3,5 /5 (70%), to se o Pepovi se říct opravdu nedá. Hlásil již před sezónou, že bude dávat přednost florbalu. Přesto výrazně chyběl. Mohl uplatnit své bohaté zkušenosti z této soutěže. Bohužel se tak stalo jen v polovině zápasů 1. ligy.
6. Julie Šimčáková 5/11 (45%), Julinka odehrála taky celou sezonu a díky bohu za ty dary. I když se ji herně letos vůbec nedařilo, tak je to velká bojovnice a hrála pouze na výhru. Za bojovnost a za podporu družstva si zaslouží velké uznání. Bez ní by se letos celé družstvo neobešlo.
7. David Opluštil 2/2 (100%), Davidovi bylo znemožněno napodobit své skvělé výsledky z loňské sezóny 1. ligy. Mohl hrát pouze dvě utkání, a to byl jeden z hlavních faktorů, proč neuspělo celé družstvo.
8. Pavel Opluštil 0/2 (0%), Pavlík zaskakoval při jednom dvouzápase a získal cenné zkušenosti, které bude moci v budoucnosti v této soutěži uplatnit. Výsledek se od něj v jeho věku nemůže zatím očekávat.
9. Tadeáš Šruc 0/1 (0%), to samé co v předchozím případě, platí o Tadeášovi. Věřím, že oba budou za pár let hlavními oporami tohoto týmu.
-opl-

Žádné komentáře:

Okomentovat