pondělí 18. dubna 2011

1. liga dorostu – Vyškov


O uplynulém víkendu zakončila sezónu družstev také dvě naše dorostenecká družstva. Poslední čtyři kola se uskutečnila ve vyškovském hotelu Dukla. V tomto již tradičním šachovém prostředí se naše celky postupně utkaly se všemi čtyřmi brněnskými družstvy. V kole číslo osm Postoupky "A" změřily síly s Loko Brno "B". Obě družstva hrála pouze v pěti hráčích a tak šance byly vyrovnané. Přece jen se však ukázala kvalita kádru na naší straně a celkem bezpečně jsme zvítězili 4:1. Vyhráli Jan Palášek, Josef Indra a Julie Šimčáková a remizovali Marek Navrátil a Miroslav Rakušan.

Postoupky "B" hrály v důležitém zápase o záchranu s Loko Brno "C". V sestavě se musely obejít bez prvních dvou šachovnic. Přesto oslabený celek zabojoval a byl blízko k vítězství. Nakonec z toho byla remíza 3:3, když naplno bodovali Michal Scheichenost a Jan Polišenský a remizovali Pavel Večeřa a Lenka Navrátilová. V odpoledním sobotním kole si naše družstva své soupeře vyměnila. Postoupky "A" s Loko Brno "C" bez větších problémů zvítězily 4:2, když bodovali Jan Palášek, Marek Navrátil, Miroslav Rakušan a Josef Indra. Šanci na záchranu v soutěži si ještě vybojovalo naše béčko, nečekanou výhrou nad Loko Brno "B" 3,5:2,5. Zasloužili se o to výhrami Michal Scheichenost, Jan Polišenský a Lenka Navrátilová, ale hlavně remízou na první šachovnici Filip Zavadil.

V nedělních zápasech nás čekali soupeři výrazně těžší. Duras Brno totiž dal dohromady mimořádně silná dvě družstva doplněná o 4 slovenské hráče. Pokud bychom mohli nastoupit v základních sestavách, tak bychom i tak mohli soupeře hodně potrápit. V dané situaci se však nedalo dělat nic než bojovat.
Postoupky "A" v zápase s již jistým vítězem první ligy a postupujícím do extraligy Durasem Brno "A" neměly co ztratit. V případě bodového zisku mohly ještě zabojovat o obhajobu bronzových medailí. Soupeři však zápas nepodcenili a vysoce zvítězili 4,5:1,5, když po výborném výkonu vyhrál jen Marek Navrátil a remizoval Michael Richter.
Postoupky "B" rozehrály zápas s Durasem Brno "B" výborně. Ovšem nadějné pozice nedokázali v bod proměnit Pavel Večeřa, Michal Scheichenost ani Milan Ladický a to rozhodlo o naší porážce 1,5: 4,5. Zvítězil jen Jan Polišenský a remizoval Michal Scheichenost. Po tomto výsledku již bylo jasné, že naše Béčko obsadí v konečné tabulce sestupové 10. místo. V posledním kole s Durasem Brno "A" dostali očekávaného kanára 0:6.
Postoupky "A" i v posledním kole nastoupili jen v pěti a tak se nelze divit porážce 2,5:3,5. Zvítězil jen Miroslav Rakušan a remizovali Jan Palášek, Marek Navrátil a Michal Richter. Áčko tak nakonec obsadilo pátou příčku.
-opl-

Žádné komentáře:

Okomentovat