sobota 9. dubna 2011

3. turnaj GP Vsetín

Výsledky + celkové pořadí po 3. turnaji + foto1 + foto2

Dnes 9. dubna se uskutečnil 3. turnaj Grand Prix Zlínského kraje ve Vsetíně. Náš oddíl zde reprezentovalo 10 hráčů.
Výborného výsledku dosáhl v kategorii do 12 let Miroslav Rakušan, když vybojoval stříbrnou medaili. Získal 6,5 bodu, stejně jako vítězný domácí Kovařík, a skončil druhý jen na pomocné hodnocení. V této kategorii vybojoval výborné páté místo Jan Polišenský (5 bodů). Méně se dařilo Filipu Zavadilovi, který obsadil 17. místo (3,5 bodu) a Danielu Urbanovi, který obsadil 34. místo (1 bod).
V nejstarší kategorii do 14 let nás skvěle reprezentoval Michal Scheichenost, který získal vynikající 4. místo (5 bodů). Julie Šimčáková opět vyhrála v soutěži dívek do 14 let a zajistila si tak definitivně postup na MČR.
V nejmladší kategorii do 10 let nás reprezentovala čtveřice hráčů. Nejméně se dařilo Kubovi Vašíčkovi, který obsadil 39. místo (1 bod). Na velmi dobrém 15. místě skončil Tadeáš Šruc (4 body). Dokázal ve vzájemném zápase porazit i Pavla Opluštila. Vzájemné zápasy našich hráčů se tak staly předmětem nečekaných komplikací. V šestém kole se totiž v bratrovražedném boji utkali bratři Opluštilové. David, jako první nasazený, jen jednou prohrál s pozdějším vítězem Kralem Vrajem a Pavel podal obdivuhodný výkon, když jediným jeho přemožitelem byl dosud právě Tadeáš. David bez větších problémů vyhrál. Ale to zřejmě nepochopil přihlížející rozhodčí, který naprosto nepochopitelně a trestuhodně zapsal opačný výsledek. V důsledku toho pak celé losování posledního kola bylo nekorektní. Pavel se utkal na první šachovnici s Budíkem a David hrál až na 4 desce s poměrně slabým soupeřem. V důsledku této skandální chyby přišel David o možnost bojovat o medailové příčky. I když mu byl bod na konci turnaje připsán, jeho horší pomocné hodnocení ho odsunulo se 6 body až na 4. místo. Pavel i přes porážky v posledních dvou kolech obsadil skvělé 9. místo.
V celkovém hodnocení v kategorii H10 klesl David Opluštil na 2. příčku a bude muset v posledním turnaji vyhrát, aby si vybojoval postup na MČR. Pavel Opluštil se drží v celkovém hodnocení na 11. místě. V kategorii do 12 let se již na druhou příčku vyšvihl Mira Rakušan (38 bodů) a je na nejlepší cestě postoupit na MČR. V kategorii dívek do 14 se již stala vítězkou Julie Šimčáková (30 bodů).

-opl-

2 komentáře:

  1. Na http://sck.rajce.idnes.cz/GP_Zlinskeho_kraje_-_Vsetin_10.4.2011/ jsou nějaké opožděné fotky.
    Jinak ten chybný zápis- Pavlík prý nahlásil jako vítěze sebe a ten kluk, co to tam zapisoval už to po rozhovoru s Davidem neopravil. Zkrátka zapsal, co slyšel první. Chyba byla, že ani mně nedošlo, že jsou kluci rozesazení špatně.
    Jindra Ryšavý

    OdpovědětVymazat
  2. Tak především je blbost, že by Pavel šel nahlásit, že vyhrál. To je výmysl pořadatelů. Za druhé, u partie stál rozhodčí, který se Davida ptal, kdo vyhrál a David mu dvakrát říkal , že David. A pokud měli přesto pochybnosti, není nic jednodušího než si oba hráče zavolat a konfrontovat je. Je to nebetyčná lajdáckost rozhodčích, kterým je úplně jedno komu napíší bod.

    -opl-

    OdpovědětVymazat