sobota 5. listopadu 2011

Okresní žákovská liga v Morkovicích

Třetí turnaj letošní Okresní žákovské ligy se dnes uskutečnil v Morkovicích. Ve dvou věkových kategoriích se ho zúčastnilo 42 dětí z 9 oddílů okresů Kroměříž a Zlín.

V kategorii starších žáků, dopadl turnaj opět dle očekávání. Na prvních třech místech skončila trojice našich hráčů v pořadí Miroslav Rakušan (7 bodů), David Opluštil (6 bodů) a Michal Scheichenost (5 bodů). Dan Urban vybojoval cenné tři body a 13. místo. Nováček na tomto turnaji Jakub Daněk obsadil místo 16. a získal 2 body.
V kategorii dívek opět zvítězila Lenka Navrátilová a stejně jako Mirek Rakušan si již zajistila celkové vítězství v celém seriálu OŽL.

V kategorii mladších žáků se již potřetí v řadě na stříbrném stupínku objevil sedmiletý Pavel Opluštil (5,5 bodu). Vítězem se stal Petr Plšek a bronz vybojoval Samuel Vaculík (oba Zlínterm). Další z našich hráčů se také neztratili, když sedmý skončil Martin Kyselák, osmý Tadeáš Šruc, desátý Tomáš Pecháček (všichni 4) a jedenáctý Jakub Vašíček (3,5).
V kategorii dívek bojovaly dvě talentované bezměrovské hráčky. Petra Večerková získala 2,5 bodu a vybojovala bronzovou medaili. Eliška Vymětalová skončila čtvrtá s jedním bodem.Zvítězila Lucie Vaňharová před Zuzanou Hetmánkovou (obě 3,5 ZŠ Litenčice).

V celkovém hodnocení po třech turnajích je pořadí v kategorii starších žáků:
1. Miroslav Rakušan 36 bodů, 2. David Opluštil 27,5, 3. Michal Scheichenost 26,5.12. Daniel Urban 6,5, 14. Filip Zavadil 5, 20. Jakub Daněk 2.
V dívkách je suverénní Lenka Navrátilová s 23,5.

V mladších žácích vede Pavel Opluštil 29,5 před dvojicí Berky, Plšek (Zlínterm). 7. Tadeáš Šruc 8. Tomáš Pecháček (oba 11). 10. Martin Kyselák 10. 13. Jakub Vašíček 6.
V dívkách je Petra Večerková třetí a Eliška Vymětalová čtvrtá.

opl

Žádné komentáře:

Okomentovat