sobota 21. ledna 2012

1. liga dorostu v Postoupkách

Dnes se místní sokolovna stala svědkem dalšího dvoukola 1. ligy dorostu. Kromě našeho dream teamu se akce zúčastnily týmy Durasu BVK Brno B, SK Boršice B a ŠK Staré Město B. Naše družstvo nastoupilo k oběma kolům v nejsilnější možné sestavě: 1. Jan Palášek, 2. Miroslav Rakušan, 3. Jan Netušil, 4. David Opluštil, 5. Pavel Večeřa, 6. Michal Scheichenost.

V prvním kole nás čekalo Staré Město B. Soupeř, který v případě vítězství ještě mohl myslet na postup. Naštěstí jsme soupeři nedali šanci o takovém výsledku vůbec přemýšlet. Na 1:0 nejprve upravil podle očekávání Michal (6). Druhý bod si po dobrém výkonu připsal David (4) a na 3:0 upravil s přehledem Honza (3). Čekalo se na rozhodující půlbod. Ten získal Pavel (5) a bylo to 3,5:0,5. Z prvních dvou šachovnic jsme nakonec vytěžili jen půlbod Mirka (2) a tak konečné skóre znělo 4:2. V souběžně hraném utkání porazil Duras Brno B Boršice B 4,5:1,5.

V odpoledním zápase nás čekal sice papírově slabší, ale nepříjemný soupeř z Boršic. Poměrně brzy bylo rozhodnuto na zadních šachovnicích, když nejprve na 1:0 upravil Pavel (5). Nečekaně však vyrobil hrubku David (4) a způsobil tak komplikace celému týmu 1:1. Naštěstí hned vzápětí nás dostal dovedení Michal (6) 2:1. Další tři partie se hrály ještě hodně dlouho. Na třetí měl Honza pěšce víc a bylo jen otázkou času a techniky, kdy připíše další bod. Na druhé desce však Mira přešel do nevýhodné koncovky a nevypadalo to s ním dobře. Na první šachovnici Honza stál poněkud nejasně. Že je to pan hráč, dokázal tím jak soupeře přehrál a zajistil nám tak potřebný třetí bod 3:1. Hned vzápětí se vzdal v prohrané pozici Mira 3:2. A tak vše záviselo na Honzovi (3). Ten odmítl několik nabídek remízy, ale sám nevěděl jak partii vyhrát. Koncovku stejnobarevných střelců nezahrál dobře a tak to nakonec remíza byla 3,5:2,5. Naštěstí to stačilo na sedmou výhru našeho družstva v 1. lize.
Zůstáváme tak s plným bodovým ziskem na čele soutěže a v dubnu se můžeme porvat o postup do dorostenecké extraligy.

-opl-

Žádné komentáře:

Okomentovat