neděle 8. ledna 2012

RS 6.kolo Morkovice B: Postoupky D 5:3

K dnešnímu zápasu 6.kola Regionální soutěže jsme nastoupili v následující sestavě: 1. Vladimír Opluštil 2. David Opluštil 3. Michal Scheichenost 4. Filip Zavadil 5. Miloslav Bouda 6.Lenka Navrátilová 7. Pavel Opluštil 8. Tadeáš Šruc
Příležitost tedy dostali dva sedmiletí hoši. Pro Tadeáška(8) to byla vůbec první partie. Měl velmi přijatelného soupeře, kterému hodně zatápěl. Ale podle očekávání hrál rychle a tak po ztrátě figury bylo po partii 0:1. Pavel rozehrál španělku černými dobře, ale nezahrál důležitý tah b5 a na to doplätil. Ztratil kvalitu, ale přesto bojoval až do koncovky, kde se projevila síla soupeřovi věže 0:2. Velmi brzo tentokrát dohrál David (2), když jeho soupeř ho příliš neprověřil. Těsně před nekrytelným matem se soupeř vzdal 1:2. Filipovi(4) se proti tradičnímu soupeři, s kterým už několikrát prohrál, nepodařilo vybrousit s variant francouzské a po ztrátě materiálu se vzdal 1:3. Lenka (6) hrála dlouho velmi vyrovnanou partii. I po ztrátě pěšce to vypadalo v koncovce nestejnobaravených střelců na remízu. Bohužel si svou pozici neustále zhoršovala až ji soupeř udolal 1:4. Michal (3) již v záhajení po divoké variante získal pěšce, kterého trpělivou hrou dokázat v koncovce uplatnit 2:4. Miloš (5) stál celou dobu partie hůř. Soupeř mu v koncovce vlezl do vidliček po, kterých to dali za remis 2,5:4,5. Pět hodin jsem hrál na první desce se soupeřem, který stál výrazně hůř. V koncovce jsem získal pěšce a směřoval k výhře. Obětoval jsem figuru za pochod svého pěšce do dámy. Ovšem po přehození tahů se soupeř zachránil opakováním pozice. Takže pouze remis 3:5.
Po této porážce je jasné, že naše D družstvo bude hrát skupinu o 5.-8 konečné umístění. Což není žádná tragédie, neboť opět dostanou šanci další začátečníci.
opl

Žádné komentáře:

Okomentovat